ADD´DEN 30 AĞUSTOS´A COŞKULU KUTLAMA

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

GÜNDEM 31.08.2021 15:21:18 0
ADD´DEN 30 AĞUSTOS´A COŞKULU KUTLAMA

Yenikent Şehit Abidin Tanrıkolu Parkı içerisinde düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezinin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı basın bildirisi okundu. Basın bildirisinin ardından konuşan ADD Besni Şube Başkanı Erol Özbay, 30 Ağustos Zaferinin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zafer olduğunu anımsattı.

Özbay konuşmasında şunları kaydetti; ?Şanlı 30 Ağustos zaferimizin 99. Yıldönümünde ülkenin içine sokulduğu durum bize bir kez daha millet egemenliğinin, cumhuriyetin, laikliğin ve demokrasinin hayati bir önem taşıdığını göstermektedir.

Milletimizin bağımsızlık, özgürlük ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlandığı bu büyük zafer gününde cumhuriyetimizin ve çağdaş yaşamın kurucusu, çizdiği yol ile bugün bile karanlıkları aşmamızda bize yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk´ün sözleri her şeyi gerçekliğiyle ortaya koyuyor. 30 Ağustos zaferinin üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen Mustafa Kemal´in milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasiye verdiği önem bugün bile hayati önem taşımaktadır. Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan bu aydınlık cumhuriyeti, ne tek adam heveslilerine, ne otoriter yönetimlere ne de halk düşmanlarına teslim etmeyeceğiz.

Milletimizin büyük zafer bayramının yıldönümünde cumhuriyetin temel değerlerine ve laik demokratik rejimi tüm saldırılara karşı eksilmeyen bir dirençle korumaya devam edeceğimizi bir kez daha herkese ilan ediyoruz.

Başta milli mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz? dedi.

Özbay´ın konuşmasının ardından ADD Besni Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Akif Bahçeci söz alarak günün önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Program, müzik ve şiir dinletisinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: AĞUSTOS COŞKULU KUTLAMA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor