ADD’den 8 Mart açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şube Başkanı Abdurrahman Erol Özbay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 8.03.2022 16:06:00 0
ADD’den 8 Mart açıklaması

Açıklamasında kadınların toplumdaki yeri ve öneminden bahseden Başkan Özbay, kadınlara hak ettikleri haklarının verilmediğini dile getirdi.

Başkan Özbay açıklamasında şunları kaydetti; “1977 yılında BM tarafından emek kelimesi çıkarılarak Dünya Kadınlar Günü haline getirilen 8 Mart, bir kutlama günü değil, kadınların yüzyıllar boyu süren emek mücadelesinin, kazançlarının, kayıplarının sadece sermayenin değil, geleneklerin, törelerin, siyasetin kadını nasıl sömürdüğünün konuşulacağı bir anma günüdür.

Ülkemizde bu gün kadından, kadın emeğinden söz edebiliyor olmamızı, ‘kadının işgücü olarak üretime katılması, toplumsal yaşamda hak ettiği yerde bulunması, sadece bireysel değil toplumsal gelişimin, çağdaş ve ileri bir toplum olabilmenin en temel unsurudur’ diye Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyete borçlu olduğumuzu hiç unutmamalıyız.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Ulusal kurtuluş savaşında en ön saflarda savaşan, Türk devrimini ödünsüzce savunan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği tam bağımsızlık hedefine kararlı bir şekilde yürüyen Türk kadınının sömürülmesine, her türlü şiddete maruz kalmasına, kadını yok sayan zihniyetlere sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır.

Kadını yok sayan bir anlayışı bu ülkeye egemen kılmaya çalışanlara Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bir kitlenin bir parçasını ilerletelim, diğerine aldırış etmeyelim de kitlenin tümü ilerleme onuruna erişebilsin. Mümkün müdür ki bir topluluğun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin. Kuşku yok, ilerleme adımları dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve ilerleme ve yenilik alanında birlikte yol almak gereklidir. Böyle olursa inkılap başarılı olur’ sözlerini hatırlatıyoruz.

Laik cumhuriyet rejimi ile var olan çağdaş, eşit yurttaş kimliği Türk kadınlarının vazgeçilmezidir. Cumhuriyet ile özgürleşen kadın bugün yeniden yok edilmenin kıyısal gelmiştir. Çağdaş Türk kadını emeğinin ve kimliğinin sömürülmesi karşısında direnmeye devam edecektir. Bu uğurda savaş veren, tam bağımsız bir ülke, daha iyi bir dünya kurmak için çaba harcayan tüm kadınlarımızı Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ruhuyla selamlıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: açıklaması

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor