Adıyaman’da dev turizm yatırımına hız verildi…

GÜNDEM 27.03.2013 09:42:30 0
Adıyaman’da dev turizm yatırımına hız verildi…

 

IPA’nın (Katılım Öncesi Yardım) alt bileşeni olan BROP (Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı) kapsamında sürdürülen proje ile Adıyaman ilindeki tarihi ve turistik merkezlerin AB standartlarında bir niteliğe kavuşması, ortalama konaklama süresi ve turizmden elde edilen katma değerin artırılması hedefleniyor.
Söz konusu proje bütçesi için tahsis edilen kaynak 9 Milyon Euro.dur.
Kommagene Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi (KN-TOCP)
Proje kapsamında tespit edilen 10 tarihi turistik merkezin çevre düzenleme projeleri hazırlanacaktır:
1. Arsameia Antik Kenti
2. Kocahisar Köyü (Yenikale)
3. Cendere Köprüsü
4. Karakuş Tümülüsü
5. Palanlı Mağarası
6. Taşgedik Kaya Kabartması ve Kaya Mezarları
7. K-Odak Binası
8. Turuş Höyük ve Kaya Mezarları
9. Eski Besni
10. Kızılin Köprüsü ve Kızılin Köyü
Projenin ikinci aşaması olan basım-yayım ve tanıtım faaliyetleri ile bu zenginlik uluslararası ölçekte tanıtılacak, Adıyaman’da düzenlenecek festival ve etkinlikler ile tüm dünyanın dikkati bu bölge çekilmiş olacaktır. Biri kısa biri uzun iki belgesel film hazırlanacak, Bilgisayar Oyunu, Web Sitesi ve Akıllı Telefon uygulamaları ile Adıyaman Turizmi dünya standartlarında bir altyapıya kavuşacaktır.
Yapılacak tüm bu çalışmalar sonucu, Adıyaman ilinin 10 yeni destinasyon oluşturulması, 30 etkinlik ile tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, yerli ve yabancı turist ile kent ekonomisinin canlandırılması beklenmektedir.
KN-TOCP Kapsamında Yapılan İşler
Kommagene Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi Ağustos 2009’da kabul edilmiş olup, o tarihten bu yana yeterince çeşitli sebeplerden dolayı olgunluğa ulaştırılamamıştır. Adıyaman Valisi Mahmut DEMİRTAŞ’ın göreve başlaması ile Aralık 2012’de alan başkanlığı teklif edilerek proje ofisi tertip edilmiş, ODTÜ, AB Delegasyonu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile dört toplantı düzenlenerek, Adıyaman ilini temsilen katılım sağlanmıştır.
Çalışma yapılacak on alana ait çevre düzenleme projeleri tamamlanmış olup, festival ve etkinliklere ait planlamalar sürdürülmektedir.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor