Adıyaman’da Vergi Rekortmenleri ödüllendirildi

GÜNDEM 13.03.2013 11:51:25 0
Adıyaman’da Vergi Rekortmenleri ödüllendirildi
Adıyaman’da 24. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Gelir ve Kurumlar Vergisinde ilk 5’e giren firma ve kişiler, Adıyaman Defterdarlığı tarafından Polisevinde düzenlenen törende plaketle ödüllendirildi.
Adıyaman Defterdarlığı tarafından Polisevinde 2012 yılının vergi rekortmenlerinin ödüllendirilmesi nedeniyle düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, İl Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik, Defterdar Şefik Tongal, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri ile işadamları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Defterdar Şefik Tongal, “24. Vergi Haftasını 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, “Vergi Haftasının kutlanmasının temel amacı, ülkemizin olmazsa olmazlarından olan, devlet bütçesinin denkleştirilmesinde çok büyük yer tutan, vergi bilinç ve kültürünün toplumun bütün kesimlerine yansıtılmasıdır. Vergi bilinç ve kültürünü toplumun bütün katmanlarına yaygınlaştırdığımız oranda vergi kayıp ve kaçağını azaltmış oluruz. 2012 yılında %102 oranında vergi tahsilatı yaptık. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi. 
Toplumumuza katma değerler yaratan, faydalar sağlayan ve her zaman kalkınmanın öncüsü olan çok değerli Adıyaman'lı hemşerilerimize ülkemize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise, “Vergi, devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliridir. Verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, vergi bilincinin geliştirilerek gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması her geçen gün daha da önem arz etmektedir. Bu yıl 24.sü Kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri ile bilgisi, sevgisi ve vergisi ile ülkemize katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vergi ödemek bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevidir. Ülkemizin olmazsa olmazlarından olan devlet bütçesinde parasal olarak çok büyük yeri olan verginin bilincini, önemini ve kültürünü geniş kesimlere benimsetmek ve kayıt dışı vergiyi kayıt altına alınmasına katkı sağlamak amacıyla 24 yıldır Vergi Haftası kutlanmaktadır”dedi.
Tahsil edilen vergi noktasında Adıyaman’ın ilk sıralarda olmasının sevindirici olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tahsil edilen vergi oranında Adıyaman ilimiz Türkiye’de 6.  sırada yer almakta ve vergi tahsilat oranı ise %102'dir. Adıyaman ili olarak başarıya ulaştığımız, tahsil etiğimiz vergi oranlarında açıkça görülmektedir.  Adıyaman’da vergi tahakkuku 223 Milyon 245 Bin 569 TL olurken, 2012 yılı sonu itibariyle 227 Milyon 693 Bin 864 TL vergi tahsil edilmiştir.  Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm Defterdarlık çalışanlarına teşekkür ediyor, ilimizde bu başarının gerçekleşmesine vesile olan tüm vergi mükelleflerine de şükranlarımızı sunuyorum”dedi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2012 yılında ödedikleri Gelir ve Kurumlar Vergisi ile Adıyaman’da ilk 5’e giren Kurumlar Vergisi 1.’si Güney Yıldızı Petrol A.Ş., Kurumlar Vergisi 2.’si Ersil İnşaat Hazır Yemek Gıda, Kurumlar Vergisi 3.’sü Vetal Hayvan Sağlığı Ürünleri A.Ş., Gelir Vergisi 3,’sü Zeki Aslan, Kurumlar Vergisi, 4.’sü Özcan Öncebe, Kurumlar Vergisi 5.’si Güçlü Taşıt Muayene İstasyonu A.Ş. ve Gelir Vergisi 5.’si Tevfik Tilek’e Vali Mahmut Demirtaş ve İl Protokolü tarafından plaketleri verildi. 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor