ADIYAMAN TEŞViKTE 6. BÖLGEYE ALINDI

Adıyaman AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman´ın 5´inci bölgeden 6´ıncı bölge yatırım teşvik kapsamına alındığını bildirdi. Daha önce 6. Bölge kapsamında bulunan OSB´lerdeki yatırımcıların yanı sıra alınan kararla birlikte artık Adıyaman ve ilçeler

GÜNDEM 25.08.2020 11:22:08 0
ADIYAMAN TEŞViKTE 6. BÖLGEYE ALINDI

TÜM İLÇELER TEŞVİKLERİNDEN  FAYDALANABİLECEK

Daha önce 6. Bölge teşviki kapsamında bulunan OSB´lerdeki yatırımcıların yanı sıra alınan kararla birlikte artık OSB dışındaki işletmeler de 6. Bölge teşviklerinden yararlanabilecek.
AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, daha önce 5´inci bölge teşvik desteklerinden yararlanan Adıyaman´ın 2846 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bundan böyle 6´ıncı bölge teşvik desteklerinden yararlanacağını söyledi.
Kararı sosyal medya hesabından duyuran Aydın; ?Resmî Gazetenin bugün yayımlanan 2846 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Adıyaman ilimiz, OSB içi OSB dışı ayrımı yapılmaksızın tüm ilçeleri ile 6. Bölge teşviklerinin tamamından faydalanacaktır. Adıyaman yatırım ve istihdam üssü olacak, sanayide çağ atlayacak. İl ve ilçelerimizin tamamında fabrika bacaları tütecek, makine dişlileri çalışacak, insanlarınıza iş ve aş olacak. Sanayimiz için çok önemli olan bu karar için Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a sonsuz teşekkürler? dedi.

6. BÖLGE KARARI BERABERİNDE NELER GETİRDİ

Daha önce OSB´ler dışındaki işletmelerin 5. Bölgede bulunduğu Adıyaman, yatırım teşviki almada ciddi sorunlar yaşıyordu. 2012 yılından beri yürürlükte olan yatırım teşviklerinde Adıyaman´ı 6. Bölgeye alabilmek için çalışmalar yapılıyordu. 21 Ağustos 2020 tarihli ve 31220 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan? Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar? ile Adıyaman´da da OSB dışındaki işletmeler 6. Bölge Teşviki kapsamına alındı. Bölgesel teşviklerden yararlanma imkânı ile birlikte sektörel yatırımlar için de özel teşvikler getirilmekte.
Yatırımın büyüklüğü ve çeşidine göre yatırım teşvik belgesi alan işverenlere önemli ölçüde vergi istisnası, SGK işveren prim desteği, faiz desteği gibi çok sayıda indirim söz konusu olabilmekte.
Yaşanan gelişmelerle birlikte Adıyaman´ın teşvikte 6. Bölgeye alınmasını sevinçle karşılayan işletmeler alınan kararı geç alınmış bir karar olduğunu dile getirdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor