Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde son aşamaya gelindi

GÜNDEM 10.08.2012 09:33:52 0
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde son aşamaya gelindi

 

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tanıtım toplantısı ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Hastane binasında düzenlenen tanıtım toplantısına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların temsilcileri, iş adamları ve Tıp Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantı öncesinde Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelier tarafından misafirlere hastane binasını gezdirerek; mikrobiyoloji laboratuvarı, fizik tedavi ünitesi, kardiyoloji ünitesi, MR ünitesi, anjiyo ünitesi, ameliyathaneler, yoğun bakım ünitesi, yanık ünitesi, çocuk polikliniği, çocuk yoğun bakım ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri tanıtıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Başhekim Servet Kölgelier; yaklaşık 11 ay önce Sayın Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün kendisine başhekimlik görevi verdiğini belirterek: “ Başlangıçta önümüzde üç tane engel vardı. Birincisi personel sayımız öğretim üyesi dahil olmak üzere toplamda 50-60 civarıydı. İkincisi, bina sorunluydu, teslim alamıyorduk. Üçüncüsü de cihaz yoktu. 11 ay boyunca Rektörümüz defalarca Ankara’ya gitti. Sayın Dekanım beraberinde gitti. Bazen birlikte gittik. Şu anda gelinen nokta, bölge hastaneleri itibariyle onlardan daha üstün olabilecek donanıma sahip bir hastanemiz var. 50-60 civarındaki personel sayımız hizmet alımı, hemşire, laborant ve öğretim üyesi dahil yaklaşık olarak 350-400’e ulaştı” dedi.

Bu zorlu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Kölgelier; bundan sonra Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile birlikte ortak çalışacaklarını, hastane bünyesinde hepsi de dalında çok üst düzey sekiz profesörün bulunduğunu söyleyerek, Adıyaman’ın sağlık ve hastanecilik anlamında önü açık, ufku açık olacağını kaydetti.

Tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise konuşmasına Ramazan’ın milletimize ve tüm insanlığa hayırlar, mutluluklar getirmesi temennisi ile başladı.

Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi’ni fevkalade bir hal aldığını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü: “ Tabi bunda büyük emekler mevzubahis. Gece gündüz demeden çalışılarak ortaya konmuş bir eser oldu. Cihazlar yerleştirildi. Bunların hepsi hocalar nezaretinde yapıldı. Başhekimimiz ve hocalarımızın bu cihazların her birinin alınmasında emekleri var. Dekanımız dahil emeği geçen tüm hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarı önemli bir şeydir. Çalışmak yorucu olabilir. Sonuçta bir başarıyı göğüslüyorsanız hiçbir zaman yorulduğunuzu hissetmiyorsunuz. Sonuçlanmış olan başarı size başka çalışmalar için şevk ve azim vermiş oluyor. Dolayısıyla biz bu hastaneyi önemsedik.” dedi.

   

   

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor