Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde açık kalp ameliyatı yapıldı

GÜNDEM 15.01.2013 10:59:01 0
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde açık kalp ameliyatı yapıldı

 

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Birol Yamak başkanlığındaki ekip,  doğuştan kalbi delik olan 19 yaşındaki Erdal Ördek adlı hastayı ameliyat etti. Temiz kan ile kirli kanın karışmasına neden olan kalpteki delik (Astriyal Septal Defekt) açık kalp cerrahisi ile başarılı bir şekilde kapatıldı. Prof. Dr. Birol Yamak 2 Ocak 2013 tarihinde yapılan ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Adıyaman’da ilk defa bir açık kalp ameliyatı gerçekleştirilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Tıp Fakültesi hastanesinde yapılan törene, Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Kahveci, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, hastane yöneticileri, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. Birol Yamak, Adıyaman’da ilk kez bir açık kalp ameliyatı yapılıyor olmasının kendileri ve Adıyaman için önemli olduğunu belirterek; “Doğuştan kalp hastası, kalbinde delik olan bir çocuğu ameliyat ederek başladık. İnşallah daha sonra daha büyük ameliyatlar yapacağız. İnşallah burada ilk kalp naklini yaptığımız zaman da bir araya geleceğiz, onu da kutlayacağız. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelier ise uzun emeklerin sonunda özlenen bir güne kavuştuklarını belirterek, hastanenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Hastane Yöneticisi Dr. Talat Küçük ise yaptığı konuşmada yönetim olarak güzel hizmetleri Adıyaman’a kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Dr. Süleyman Kılıç, 5-10 yıl önce kardiyoloji uzmanı sıkıntısı çekilen Adıyaman’da KVC (Kardiyovasküler Cerrahi) ameliyatlarının yapıldığı bir seviyeye gelmenin büyük başarı olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Adıyaman’da sağlık alanında güzel gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Adıyaman’da sağlık alanında daha güzel, daha iyi  şeyler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman için çok anlamlı bir gelişmeye tanıklık ettiklerini belirterek, Adıyaman’ın daha güzel günler göreceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan,  açık kalp ameliyatlarının başlamasının Adıyaman için bir milat olduğunu kaydederek, operasyonu yapan ekibi kutladı.

Vali Mahmut Demirtaş,   Türkiye’de ve Adıyaman’da sağlıkta değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek; “Geçen hafta anjiyo yapıldı, bu hafta açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Bu Adıyaman için çok güzel bir gelişmedir. Başta Prof. Dr. Birol Yamak olmak üzere ameliyatı gerçekleştiren ekibi kutluyorum” dedi.

Törenin ardından Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve beraberindekiler inşaatı devam etmekte olan Tıp Fakültesi Farmakoloji (eğitim) binasında incelemelerde bulundu. 

Vali Demirtaş’a bilgi veren Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Bağış, binanın Mayıs 2013 tarihinde teslim alınacağını belirterek, binada “Genetik Tanı”, “Gen Tedavi”, Kök Hücre Merkezi” ve 8 AR-GE laboratuarının bulunacağını kaydetti.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor