Adıyaman Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı

Adıyaman´da Medya Trend Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı´nın 12 Ekim´de açılacağını belirtti.

GÜNDEM 26.04.2018 22:34:20 0
Adıyaman Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının hedefine ulaştığını ve vatandaşın büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Gül, ?Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarını bitirdik. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü 5 günlük fuar oldu. Bölgenin açık ara en iyi fuarı olarak, bu bize firmalardan gelen geri dönüş ile alakalı bir durum. Ziyaretçi sayımız geçen yılda aştı. Geçen yıl 4 gün devam etmişti. Bu yıl Çarşamba´dan itibaren Pazar gününe kadar. 180 bin ziyaretçi oldu. Firmaların temasları, satışları, bağlantıları, bunların tanıtımları da bu veriler bize gelince ortaya çıktı ki Adıyaman 3´ncü Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı amacına ulaştı ve ivmesini yükselterek devam etti. Önümüzde bir fuar daha var şuanda"dedi.

Ekim ayında ikinci yöresel ürünler hediyelik eşya ve el sanatları fuarının olacağını anımsatan Gül, şunları kaydetti:

"12-21 Ekim´de 10 gün sürecek çok kapsamlı bir fuar. Geçen yıl ilkini denemiştik. Küçük çapta bir deneme yaptık. Halkımızın yoğun bir ilgisi oldu. Bu ilgi bizi memnun etti ve bu yıl ikincisini düzenlemeye karar verdik. Bu fuar ikincisi düzenlemeye karar verdik. Bunla alakalı fuara 6 aylık bir süre var ve çalışmalarımıza start verdik. Reklam bağlantı çalışmalarımız ve tanıtım çalışmalarımız da ikinci yöresel ürünler ve el sanatları fuarımız için start verdik, bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor? 

Adıyaman´ın fuarcılık da büyük bir yol kat ettiğini vurgulayan Gül, ?3. Adıyaman Kitap günlerini yapmıştık. 2014 yılında ilkini yapmıştık. İnşaat ve mobilya dekorasyon fuarı, yöresel ürünler fuarı ve gıda tarım ve hayvancılık fuarı ile birlikte bir çok fuar yapılmaya başlandı. Adıyaman´ın 4 yıllık fuar geçmişi var. Adıyaman çevre illere nazaran 12-13 fuar yapan illere nazaran şuanda çok daha profesyonel ve halkın sevgisine şuanda ulaştı. Halkımız fuarı seviyor. Adıyaman´da bir fuar kültürü oluştu. Bu da bizi medya trend fuarcılık olarak mutlu ediyor. İllerin yöresel ürünleri, o illeri tanıtan el sanatları olacak. El yapımı doğal taşlardan tutun, el yapımı ev ürünlerine, gıda ürünlerine, her ilin kendine özgü gıdalarına örnek verim; Kayseri pastırma sucuğuna, Karadeniz balı, peynirine, mısır ununa gibi o illerin kendi yöresel ürünlerinin tanıtımının Adıyaman´da daha kapsamlı bir şekilde yapılması için 10 gün sürecek. Cuma´dan başlayıp 2 hafta sonu barındıracak fuar organize etmeye çalışıyoruz. Geçen yıl küçük bir fuar tertip ettik. Yansıma nasıl olacağını düşünmedik. Adıyaman halkına bir sunum yaptık. Adıyamanlılar bize isteklerinin çok yüksek olduğunu belirtti. Bu yıl inşallah Gıda tarım ve hayvancılık fuarı üzerine çıkarak çok geniş  kapsamlı ve geniş katılımlı tüm illerinde içinde barınabileceği yöresel ürünler hediyelik eşya ve el sanatları fuarı tertip etmeye planlıyoruz. Adıyaman halkını fuara bekliyorum? açıklamasını yaptı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor