Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Adıyaman´a Hızlı Tren Müjdesi

Kahta-Narince-Siverek Duble yolunun temel atma töreni ile çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman´a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman´a hızlı tren müjdesi verdi.

GÜNDEM 7.12.2016 15:52:27 0
Adıyaman´a Hızlı Tren Müjdesi

Kahta-Narince-Siverek Duble yolunun temel atma töreni ile çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman´a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman´a hızlı tren müjdesi verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman´da Kahta-Narince-Siverek yolu 41 kilometrelik 1. kısım asfaltın temel atma töreninin ardından Adıyaman Valiliğini ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri´ni imzalayan Bakan Arslan, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Abdullah Erin, ?2000´li yılların başından itibaren Türkiye´de başlayan büyük bir kalkınma ve gelişme sürecini hep birlikte yaşıyoruz. Adıyaman´da bu gelişmelerden fazlasıyla nasibini almaktadır. Bu gelişmelerin içerisinde Ulaştırma Bakanlığımızın geçen 14-15 sene içinde yaptığı yatırım ve katkılar çok büyük önem arz etmektedir. 2002 yılında Adıyaman´ın kamudan aldığı yıllık 10 Milyon TL iken, bugün Allah´a şükür sadece Ulaştırma Bakanlığımızın Adıyaman için harcadığı yıllık tutar neredeyse 100 Milyon TL civarındadır. Adıyaman´a yaptığı katkılardan dolayı vatandaşlarımız adına Hükümetimize ve Ulaştırma Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum?dedi.

Valilik ziyaretinden Adıyaman´a hızlı tren müjdesi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, 14 yıldır Adıyaman ve ülkede çok önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, yeni beklentiler ve talepleri karşılamak için çalışıyoruz. Ülke genelinde Osmangazi Köprüsü, Yavuzsultan Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Marmara Projesi, Avrasya Tüneli dünya genelinde ses getiriyor. Bu önemli projelerin yanı sıra bölgesel projeler de çok önemlidir. Nissibi Köprüsü bölge için çok önemlidir. Bu köprü tek başına yetmiyor. 2020 yılına kadar 23 kilometre bölünmüş yol var iken, bugün bu rakam 208 kilometreye çıktı. Adıyaman´ın beklentisi olan çevre yoluyla ilgili proje çalışmamız devam ediyor. 29 kilometrelik bölünmüş yolun proje çalışması yapılıyor? dedi.

Gölbaşı ilçesinden Adıyaman´a 62 kilometrelik demiryolu bağlantısını yaparak, hızlı tren projesini bu sene sonu ihale edip projesini hazırlayacaklarını söyleyen Bakan Arslan, ?Adıyaman´da hızlı trenden bahsedince gündemimizde yoktu dediler. AK Parti olarak yapmayacağımız şeylerden bahsetmiyoruz. Biz bunu milletvekili arkadaşlarımızla, belediye başkanımızla, valimizle bu konu üzerinde çalışmıştık. Belli bir aşamaya getirmeden kamuoyuna bu müjdeyi açıklamak istememiştik. Gölbaşı ilçesinden Adıyaman´a 62 kilometrelik demiryolu bağlantısını yapacak hızlı tren projesini bu sene sonu itibariyle ihale edip projesini hazırlayacağız. Hızlı tren ana omurgasına Adıyaman´ı bağlayacağız. Böylece inşallah Adıyaman hızlı trene kavuşmuş olacak? dedi

Bakan Arslan, daha sonra Adıyaman Belediyesini ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu´dan devam eden çalışmalar ve belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda STK temsilcileriyle bir araya gelerek, Adıyaman´la ilgili yapılacak yatırım ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.


Anahtar Kelimeler: Adıyaman Hızlı Tren Müjdesi
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER