Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Adıyaman´da 14 Dernek ve Vakıf Kapatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ ile bağlantıları oldukları gerekçesiyle Adıyaman´da faaliyet gösteren 14 dernek ve vakıf kapatıldı.

GÜNDEM 2.12.2016 19:01:30 0
Adıyaman´da  14 Dernek ve Vakıf Kapatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ ile bağlantıları oldukları gerekçesiyle Adıyaman´da faaliyet gösteren 14 dernek ve vakıf kapatıldı. İçişleri Bakanlığınca, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DEAŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. İçişleri Bakanlığı, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DEAŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8, olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyetinin valiliklerle durdurulduğu kaydedildi.

Adıyaman´da kapatılan dernekler şunlar: "Vefa Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği, Adıyaman Kadınlarını Kalkındırma Derneği, Kahta Sanayici Ve Genç İş Adamları Derneği, Sebil Eğitim Gönüllüleri Derneği, Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Kahta Eğitimciler Derneği, Çelikhanlı Kadınlar Derneği, Feyza Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Adıyaman Köyleri Çevre Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Adıyaman Hayat Kuran Kursu Eğitim Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Fatih Eğitim Ve Kültür Vakfı ve Adıyaman Kültür Ve Eğitim Vakfı (Akev)" 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER