ADIYAMAN´DA BÜYÜKŞEHİR OLUYOR: 14 Belde Kapanacak

Nüfus kriterinin düşürülmesiyle Adıyaman´ın da aralarında bulunduğu 28 il büyükşehir oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yeni bir düzenleme yapılacağını ve büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürüleceğini ifade etti.

GÜNDEM 7.12.2016 19:01:41 0
ADIYAMAN´DA BÜYÜKŞEHİR OLUYOR: 14 Belde Kapanacak

Nüfus kriterinin düşürülmesiyle Adıyaman´ın da aralarında bulunduğu 28 il büyükşehir oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yeni bir düzenleme yapılacağını ve büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürüleceğini ifade etti. Düzenleme hayata geçerse en büyük etkisi Beldelere olacak. Adıyaman´da bulunan 14 Belde köy statüsüne dönüştürülecek.

13 İl Büyükşehir olmuştu

Daha önce yapılan düzenlemeyle, büyükşehir olmak için gerekli nüfus 700 bine düşürülmüş Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van gibi 13 şehir büyükşehir olmuştu.

Beştepe´de milletvekilleri ile bir toplantı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürülmesini ve bu yönde yeni düzenlemeler yapılmasını istedi. ?Hangi iller büyükşehir olacak?? sorusu ise henüz netlik kazanmazken Milletvekilleri toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a, büyükşehir kapsamında olmayan illere hizmet götürülmesinde zorluklar yaşandığını ve farklı imar kararları alındığını aktardı. Bunun üzerine Erdoğan, yeni bir düzenleme yapılacağını ve büyükşehir olmak için aranan nüfus sayısının düşürüleceğini ifade etti. Erdoğan, ?Büyükşehir sayısı 50-60´ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek.? diyerek 30 ilin daha büyükşehir olabileceğinin müjdesini verdi.

Nüfusu 300 Bine çekiliyor

Büyükşehir olmak için gerekli nüfus kriteri 300 bine düşürülüyor. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 28 il daha büyükşehir olacak ve Türkiye´nin büyükşehirlerinin toplamı 58´i bulacak.

Gerekli nüfus kriterinin 300 bine çekilmesinin ardından ilimiz Adıyaman´da 602 bin 774´lük nüfus büyüklüğüyle büyükşehir olma yolunda listede yerini aldı. Adıyaman´ın Büyükşehir olmasıyla birlikte, Belde Belediyeleri kapanarak, köy statüsüne düşecek.

Adıyaman İl olursa kapanacak beldeler:

Adıyaman Merkez; Kömür Beldesi, Yaylakonak Beldesi, Besni; Çakırhüyük Beldesi, Kesmetepe Beldesi, Suvarlı Beldesi, Köseceli Beldesi, Şambayat Beldesi, Çelikhan; Pınarbaşı, Gölbaşı; Balkar Beldesi, Belören Beldesi, Harmanlı Beldesi, Kahta; Akıncılar Beldesi, Bölükyayla Beldesi, Sincik; İnlice Beldesi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor