Adıyaman´da Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı

Adıyaman´da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kırsalda nefes kesen kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 9.05.2017 09:11:50 0
Adıyaman´da Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı

Adıyaman 40 Göz köyü kırsalında sarp ve dağlık alanda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve İHH Arama Kurtarma ekiplerinde katıldığı ve 3 gün süren tatbikatta dağda mahsur kalanlar ve devrilen otobüs içerisindeki yolcular ilk müdahalesini yaparak güvenli bölgeye taşıdı.

Tatbikata katılan gönüllülerin teorik ve pratik eğitimlerini tamamladıklarını belirten Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ?Adıyaman Sağlık Müdürlüğümüzün UMKE biriminin 2-7 Mayıs tarihleri içerisinde teorik ve pratik uygulamaları içeren UMKE eğitim etkinliğiyle bir aradayız. Öncelikle UMKE birimlerimizin her yıl düzenli olarak yapmış oldukları plan dâhilinde bu tarz etkinlikleri yapmaktayız. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Afet durumunda Afetzedelere sağlık hizmetini götürme ve onların hayatlarına müdahale etme noktasında etkili ve tecrübeli ekiplerimiz olmaya başladılar. Ulusal bazda uluslararasında da UMKE birimlerimiz hakikaten çok faydalı işler yapmaktadır. Adıyaman UMKE ekibimizde bu süreç içerisinde öncelikle teorik eğitimlerini tamamlayıp seçmiş olduğumuz bu alanda da pratik eğitimlerini uyguladılar. Değişik etaplarda yaralılara müdahale etmekle bu etkinliklerini bugün tamamlıyorlar. Bugün 3 gündür bu alanda pratik eğitimlerini yapan bu ekiplerimiz artık afet durumunda afetzedelere müdahale edecek durumda geldiler? dedi.

Sadece sağlık personellerinin olmadığını da vurgulayan Taş, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?"Tabi sadece sağlık personeli değil burada sivil toplum kuruluşu İHH yanımızda yine AFAD İl Müdürlüğümüzün ekipleriyle birlikte bu etkinliklerimizi yapmaktayız. Gönüllülük esasına dayanan uygulama bicimi burada sağlık personelimizin içerisinde doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni bulunmakta gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan bir uygulama tabi gönüllülük esası olunca da başarı beraberinde geliyor. Bugün itibariyle il genelinde 110´a aşkın gönüllü UMKE personelimiz bulunmakta bugün bu etkinlikte 20 yeni arkadaşımızda geldi bu uygulamaya dahil edildi? diye konuştu.

Açıklamanın ardından tatbikata katılan gönüllülere teşekkür ve katılım belgesi verildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor