Adıyaman´da Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış harekâtının 103. yılı etkinlikleri kapsamında, ?Türkiye Şehitleriyle Yürüyor, Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak? sloganıyla Adıyaman´da da yürüyüş yapıldı.

GÜNDEM 9.01.2018 12:23:18 0
Adıyaman´da Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı´nın 103. yılı dolayısıyla Adıyaman´da da gençler ve çok sayıda vatandaş, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen ?Sarıkamış Şehitlerini Anma" Yürüyüşüne, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ve Eşi Yasemin Kalkancı, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Talha Gönüllü,İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy,İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüş Gölbaşı Caddesi üzerinden Adıyaman Valiliği önüne kadar devam etti.

Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk Bayraklarıyla tekbirler getirerek, ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda? sloganları eşliğinde hükümet konağına kadar yürüdü.

Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. 

Sarıkamış Harekâtının 103. yılında Sarıkamış şehitlerini rahmetle ve minnetle andıklarını belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı,  Sarıkamış Harekâtı´nın tarihini katılımcılara anlattı. 

Harekâtın 22 Aralık 1914 tarihinde başladığını belirten Vali Kalkancı, ?Bu harekâtın amacı Rusları kuşatmak, Kars, Ardahan ve Artvin gibi Doğu illerini geri almaktı. Bu harekâtın başlamasıyla Osmanlı Devletini hem doğuda hem de batıda kuşatmak ve zayıflatmak isteyen Ruslar, İngilizlere Çanakkale Cephesini açtırdılar. Mehmetçik,  harekâtın ilk iki gününde Rus birliklerine karşı zor şartlar altında olmalarına rağmen kahramanca mücadele etti. Ancak ilk iki günü başarıyla geçen taarruz sonrasında olumsuz hava koşulları nedeniyle harekât seyrini değiştirdi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle binlerce Mehmetçiğimiz donarak hayatını kaybetti.

Cenabı Allah bir daha Müslüman Türk Milletine böyle bir hadise yaşatmasın. Bundan 103 yıl önce Sarıkamış´ta on binlerce şehidimiz kutsal vatan topraklarının bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğü için şehadete yürüdü. Sarıkamış Şehitlerimize ve ecdadımıza layık vatan evladı ve sevdalısı olarak dimdik ayakta durmaya ve bütün bu olaylarla mücadele etme azmini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin gösterdikleri bu fedakârlıkları hiçbir zaman unutmayacağız. Biz Birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece evvel Allah yedi düvel bir olsa da sırtımızı kimse yere getiremez. Bu vesile kutsal vatan toprakları uğruna hiç tereddüt etmeden canını veren Sarıkamış şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum ?dedi. 

Konuşmanın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı, Arif Nihat Asya´nın Sarıkamış Şehitlerine ithafen yazdığı  ?SAYA? gecesi adlı şiiri okuyarak, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.   

Vali Kalkancı´nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Sarıkamış Şehitleri ve vatan toprakları uğruna şehit düşen tüm Mehmetçikler için dua etti.   

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor