ADIYAMAN’DA 19 KiŞiLiK iŞE 17 bin BAŞVURU

.

GÜNDEM 29.03.2022 09:32:00 0
ADIYAMAN’DA  19 KiŞiLiK iŞE 17 bin BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye İş Kurumu üzerinden Adıyaman’da açtığı 53 kişilik Sürekli İşçi alımına 25 bin kişi başvurdu. Konuyu TBMM Genel Kurulu’na taşıyan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere sadece 19 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna bile 2 bin 170’i üniversite mezunu 17 bin 86 kişinin başvuru yaptığını ifade etti.

HER EVDE İŞSİZ, 81 İLDE YOKSUL VAR

Ekonomik kriz, çift hanelerde seyreden işsizlik oranını ve milyonlarca işsizi de beraberinde getirdi. Adıyaman’da Sağlık Bakanlığı için İŞKUR üzerinden açılan iş ilanına yapılan başvurular, ülkenin içinde bulunduğu duruma ayna tuttu.

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden Adıyaman’da açtığı 53 kişilik sürekli işçi alımı kadrosu için kontenjanın 471 kat fazlası başvuru yapıldığı öğrenildi. Sürekli işçi alımı kapsamında açılan 53 kişilik kontenjana 25 bin kişi başvurdu. Temizlik kadrosu için 19 kişilik alıma ise 17 binin üzerinde başvuru yapılırken başvuranların 2 bin 170’i üniversite mezunu gençlerden oluştu. Konuyu TBMM Genel Kurulunda dile getiren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise bu tablonun her yerde olduğunu belirterek; “İktidarın ekonomideki beceriksizliği nedeniyle işsizler ordusu giderek büyüyor. Her evde işsiz, 81 ilde yoksul var” dedi.

Ülkenin Dört Bir Yanında İşsizlik Kol Gezerken Siz Rahat Koltuklarınızdan Seyrediyorsunuz

Sağlık Bakanlığı’nın açtığı sürekli işçi alımına yapılan rekor başvuruyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Tutdere, “Derinleşen ekonomik kriz, zamlar, hayat pahalılığı ülkemizde milyonlarca vatandaşımızın canını yakmaya, gençlerimizin hayallerini yıkmaya devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında işsizlik ve yoksulluk kol gezerken iktidar olarak siz, rahat koltuklarınızda sadece tabloyu izliyorsunuz. Basiretsizliğiniz ve ekonomideki beceriksizliğiniz yüzünden işsizler ordusu her gün büyüyor. Sayenizde her evde işsizler var, 81 ilde yoksullar var. Ülkeyi bu hâle siz getirdiniz. Seçim bölgem olan Adıyaman’da, Sağlık Bakanlığı’nın İş Kur aracılığıyla yapacağı 53 kişilik sürekli işçi alımındaki 19 kişilik temizlik personeli kadrosu için aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu 17 binden fazla kişi müracaat etti. Buradan iktidara çağrı yapıyorum. İşsizliği önleyecek tedbirleri alın, yazıktır, günahtır, ayıptır diyorum.” ifadelerini kullandı.

2 Bin 170 Üniversite Mezunu Temizlik Personeli Olabilmek İçin Mücadele Ediyor

 Başvuru sayılarını tek tek açıklayan Tutdere, “19 kişilik Temizlik Personeli kadrosuna 17 bin 86 kişi, 6 kişilik şoför kadrosuna 4 bin 88 kişi, 9 kişilik güvenlik görevlisi kadrosuna bin 873 kişi, 6 kişilik klinik destek elemanı kadrosuna 697 kişi, 1 kişilik biomedikal kadrosuna 26 kişi, 1 kişilik marangoz kadrosuna 64 kişi, 4 kişilik elektrikçi kadrosuna 509 kişi, 4 kişilik sıhhi tesisat kadrosuna 56 kişi ve 3 kişilik Bilgisayar Sistem kurulum kadrosuna 251 kişi başvuru yapmış. 35 bini aşkın kayıtlı işsizin bulunduğu Adıyaman’da açılan 53 kişilik sürekli işçi kadrosuna yaklaşık 25 bin kişi başvurmuş. Geçtiğimiz yıl temizlik personeli kadrosuna başvuranların büyük çoğunluğunun üniversite mezunu olduğunu gündeme taşımıştık. Bakanlık ve İş Kur bu kez önlem almış temizlik personeli kadrosuna lisans mezunlarının başvuramayacağını özel şart olarak koşmuş. Buna rağmen sadece Adıyaman’da 5 bini aşkın üniversite mezunu açılan sürekli işçi alımı ilanında yer alan kadrolara başvuru yapmıştır. Bütün bunlar işsizliğin Adıyaman’daki acı tablosunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.” dedi.


Anahtar Kelimeler: ADIYAMAN’ KiŞiLiK BAŞVURU

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor