ADIYAMANLILAR VAKFI’NDA BURS TÖRENİ

GÜNDEM 13.03.2013 13:11:23 0
ADIYAMANLILAR VAKFI’NDA BURS TÖRENİ

 

Adıyamanlılar Vakfı Burs Komisyonu tarafından hafta sonu Vakıf merkezi düğün salonunda tertiplenen burs törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Yönetim Kurulu üyeleri, Komisyon Başkanları, Bağcılar Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Vakfın Denetleme Kurulu Üyesi Hemşehrimiz Cengiz Paccı ve bursiyer öğrenciler katıldılar.
Törenin açılış konuşmasını Vakfın Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç yaptı. Oruç, öğrencilerin başarısı için İstanbul’un büyük bir fırsat olduğunu kaydederek, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve aynı zamanda bu hususta amacın, sadece para vermekten ziyade, öğrencilerle Vakıf yöneticileri arasında kaynaşma ve dayanışma zemini oluşturmak olduğunu ifade etti. Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu ise, üniversite gençlerinin kendileri açısından büyük bir değer taşıdığını ve bunun idrakini zinde tutarak kendilerine sahip çıkacaklarını belirtti.
Serbest kürsü'de birer konuşma yapan üniversite öğrencilerinden M. Selçuk Fidancı ve Sait Tapan katkılarından dolayı Vakıf Başkanı ile Yöneticilerine teşekkür ettiler. Burs törenine konuşmacı olarak katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, öğrencilerin bulunduğu durum itibariyle geçmiş zamanla şimdiki zaman arasında büyük bir fark olduğunu ve gençlerin bu farkı idrak etmelerinin gerektiğine vurgu yaptı. Çağırıcı; “Geçmişe baktığımızda, çok iyi bir konuma geldik. On beş yirmi yıl önce hayat şartları çok daha vahim bir durumda idi. Ne vatandaş rahat edebiliyordu, ne de öğrenciler. Bu dönemde hem zulmü gördük, hem zulmün düğümünü çözenleri gördük. Öğrencilerimizin geçmişte yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak, derslerine iyi çalışmalarını istirham ediyorum. Bu önemli konuda gerek hayırsever işadamlarının ve gerekse Adıyamanlılar Vakfı Yöneticilerin gösterdiği fedakârlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Programın kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim ders yılında İstanbul’da 340, Adıyaman’da 100 öğrenci olmak üzere toplam 440 öğrenciye öğrenim bursu verdiklerini belirterek, her bir öğrenciye 7 ay boyunca her ay 200 TL olmak üzere sezon boyunca toplamda 1.400 TL ödeme yapacaklarını söyledi. Büyük üstat, Mehmet Âkif Ersoy’un ima ettiği aslın nesli olan gençlere dün olduğu gibi bugün ve yarın da sahip çıkacaklarını belirten Ömer Özkartal; “Biz her öğrencimizi birer yıldız ve birer fidan olarak görüyoruz. Bu fidana gerekli can suyu vermeyi, sevgiyi aşılamayı ve onları başarıya götüren tüm yollarda gerekli destekte bulunmayı büyük bir sorumluluk olarak görüyoruz. Yeter ki genç kardeşlerimiz derslerinde başarılı olsun ve yürüdüğü yolda samimi ve gayretli olsun. Biz her zaman onların yanında olmaya hazırız” dedi.
Program sonrası görüştüğümüz Bağcılar Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfının Denetleme Kurulu Üyesi Hemşehrimiz Cengiz Paccı gazetemizi kutladığını belirterek her basın mensubunun harcı değil Anadolu yakasından Bağcılara kadar gelmek ayaklarınıza sağlık, kaleminiz hep böyle yazsın diyen, Paccı tüm Besnili hemşehrilerimize ve gazete çalışanlarına selam ve saygılarını sunarak teşekkür etti.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor