Adıyamanlılar Vakfından ‘Barışa Evet Sempozyumu’

GÜNDEM 8.06.2013 11:10:13 0
Adıyamanlılar Vakfından ‘Barışa Evet Sempozyumu’

 

Panele AK parti Grup başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın yanı sıra AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Adıyaman önceki Milletvekillerinden Ahmet Doğan, Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Tam, Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Orhan, Beykoz Belediyesi Basın Halkla ilişkiler Müdürü Abdurrahman Cüneyt Fidancı, çok sayıda STK başkanları, Besnili hemşehrilerimiz (BESNİAD) Başkan Metin Kütük, Bağcılar Belediyesi Basın Halkla ilişkiler Müdürü Cengiz Paccı, Esenler Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Kuş ve yönetim kurulu üyeleri, AGİD 2. Başkanı Ali Eman, Esenyurt Adıyaman ili ve ilçeleri derneği 2. Başkanı Ali Çulcu Ressam Ayşe Işık, Esenler Belediyesi tahakkuk Şefi Necla Sekmen, İş Adamı Hikmet Aras yeğeni Yasin Aras ve toplantı  salonu hınca hınc dolduran vatandaşlar katıldı.

Adıyaman, Malatya, Van gibi illerden gelenlerin de katıldığı konferansta özellikle başkanlık sistemi ve Barış süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Aydın; “Bu ülkede yaklaşık 40 yıldır devam eden ve 30 bin insanımızın hayatını kaybederek, 400 milyar dolar paranın harcandığı soğuk savaşın önüne geçmek için AK parti hükümeti olarak iktidarı kaybetme uğruna sadece elini taşın altına koymak değil, yüreğinide ortaya koymuştur. Siz yani Millet olmadan Demokraside Olmaz AK Parti Hükümeti olarak bu sürecini başlatırken kimseyle pazarlığa oturmadık ve üç kırmızı çizgiden de asla ödün vermedik” diyen Grup Başkan Vekili Aydın sözlerine şu şekilde devam etti: “Sayın Başbakanımız yeter ki bu Ülkede artık kan dursun ben kaybetmeye hazırım. Baldıran zehiri içerim diyor. Arkadaşlar Barışı isteyenler olduğu gibi istemeyenlerde var. Birileri sanki teröre ‘gel gitme eylemlerini sürdürmeye devam et’ diyor. Birileri ise terör olayları üzerinde siyaset yaparak bu anlamda nemalanmaya çalışıyor. Bunlara her zaman gerekli cevabı vermek yine sağ duyulu insanlar olarak sizlere düşüyor. Bunlar bu konuyla ilgili yüreğini ortaya koyan Akil insanlara bile yapmadıkları hakaret kalmadı.

Şunu iyi bilmemiz lazım ki,  eskiden vatandaş devlet için çalışırdı. Şimdi ise devlet vatandaşları için çalışıyor. Millet iradesinin  yani sizlerin olmadığı bir ülke ne muktedir olabilir nede demokrasiden bahsedebiliriz. Bin yıllık kardeşliğimizi bile bozdular. Güneydoğudaki günahsız insanlar yıllarca terör olaylarından dolayı büyük acılar çektiğini çekti. Terör nedeniyle sayısızca köyler boşaltıldı. Yöre insanları her türlü hizmetlerden yoksun bırakıldı. AK Parti hükümeti olarak geçmişte yaşanan bu tür sıkıntılara neşter vurmak için bu barış sürecine toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Bu sürecin nihayete ermesiyle Türkiye her alanda büyük bir sıçrama yaşayacak, hemşehrilerim inanın bu mesele Ak Parti meselesi değil, Türkiye Cumhuriyetinin 76 milyonun meselesidir” şeklinde konuştu.

Toplantının soru cevap bölümünde Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın hazırlıklı ve hazır cevap olduğu dikkatlerden kaçmadı. Panelin kapanış konuşmasında Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal şunları söyledi: “Hükümetin uzun yıllardır terör olaylarından dolayı yüreği yanan annelerimizin yüreklerine su serpmek için start verdiğini biliyoruz. Barış sürecini destekliyoruz ve duyarlı olan bütün vatandaşlarımızın bu önemli sürece katkı sağlamasını bekliyoruz. Bu önemli konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Milletvekilimiz Ahmet Aydın beyefendiye şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Toplantı sonu bire bir Grup Başkan Vekili Aydın’la sohbetler devam etti. Bizde Besni Ekspres Gazetesi olarak girilen bu sürecin Ülkemize Milletimize hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyoruz.  


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor