Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Adnan Yılmaz Besni´de Öğrencilere Prof. Dr. Fuat Sezgin´i Anlattı

Yazar - Emekli Vali Adnan Yılmaz Besni Belediyesi kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda öğrencilerle buluşarak ?Prof. Dr. Fuat Sezgin? hakkında konferans verdi.

GÜNDEM 28.12.2019 12:41:54 0
Adnan Yılmaz Besni´de Öğrencilere Prof. Dr. Fuat Sezgin´i Anlattı

Besni Belediyesi tarafından organize edilen konferans Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşti.

Adnan Yılmaz Prof. Dr. Fuat Sezgin hakkında yazdığı ?Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin? kitabından kesitler anlattığı konferansta, öğrencilere Dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin´in hayatını, yaşam felsefesini, çalışmalarını ve eserlerinden bahsetti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin´in hayatının anlatıldığı kitabı yazan Yazar-Emekli Vali Adnan Yılmaz´a verdiği konferanstan dolayı teşekkür eden, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, ?İslam bilim ve teknoloji tarihi bakımından eşi bulunmaz eserleri olan merhum hocamız Prof. Dr. Fuat Sezgin´in bilim tarihine katkıları çok önemlidir. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 2019 yılı ?Prof. Dr. Fuat Sezgin? yılı olarak ilan edildi. Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızın izinden giden öğrenci kardeşlerime öğrenimlerinde ve ilmi çalışmalarında başarılar dilerim.? dedi.

Yazar-Emekli Vali Adnan Yılmaz daha sonra Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ile beraber Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde oluşturulan ?Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi? açılışı gerçekleştirdi.

Konferansa Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER