Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AFRİN ŞEHİDİ UZMAN ÇAVUŞ ENES SARIASLAN ŞEHADETİNİN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNDE MEVLİD-İ ŞERİFLE ANILDI

10 Şubat 2018 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye´nin kuzeybatısındaki Afrin Bölgesinde YPG,PYD/PKK ve DEAŞ mensuplarına yönelik yürütülen ?Zeytin Dalı? Harekâtında 1027 Rakımlı Tepede bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan

GÜNDEM 13.02.2019 14:06:36 0
AFRİN ŞEHİDİ UZMAN ÇAVUŞ ENES SARIASLAN ŞEHADETİNİN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNDE MEVLİD-İ ŞERİFLE ANILDI

Şehit Uzman Çavuş Enes Sarıaslan´ın Suvarlı Beldesindeki baba evinde düzenlenen mevlit programına, şehidin ailesi başta olmak üzere, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve eşi Ünzile Atasoy, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Gürfidan, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Belediye Başkan Vekili Muhittin Büyük, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, ilçe yöneticileri, şehit aileleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, belde halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazına müteakip başlayan mevlit programında, Besni Müftülüğü görevlileri tarafından Kura´n-ı Kerim ve mevlidi şerif okunarak ilahiler seslendirildi. Vatanın mukaddesatı uğruna canlarını feda eden Uzman Çavuş Enes Sarıaslan ve tüm şehitler dualarla anılarak Allah´tan rahmet dilendi.

Okunan Mevlid-i Şerif´in ardından İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Afrin Şehidi Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan´ın babası İmam Sarıaslan´ı telefonla arayarak başsağlığı ve sabır diledi.

Mevlid sonrası şehidin babası İmam Sarıaslan´la sohbet ederek başsağlığı ve sabır dileyen Vali Aykut Pekmez, şehidin babasına kendilerine her an ulaşıp her konuda istek ve taleplerine hazır olduklarını ve yalnız olmadıklarını dile getirdi.

Bu topraklar üzerinde huzurlu bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduklarını belirten Vali Aykut Pekmez, ?Vatanımızın ve milletimizin birliğine ve bütünlüğüne yönelik hain saldırıları önlemek, sınırlarımıza yönelik tehditleri ortadan kaldırmak amacıyla kahraman ordumuz tarafından başlatılan ve milletimiz tarafından desteklenen Zeytin Dalı Harekâtında terör yuvaları tarumar edilmiş, istiklal ve istikbalimizi koruma konusundaki kararlılığımız dost-düşman herkese bir kez daha ispat edilmiştir. Vatanımızın birlik ve bütünlüğü ile bekasına yönelik kazanılan bu kutlu zaferde şehit olan Enes Sarıaslan kardeşimiz ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Biz devlet olarak şehitlerimizin hatıralarını inşallah ilelebet yaşatacağız?dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER