Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AGC ve Eğitim Bir-Sen´den Ortak Açıklama: ?Bizim sevdamız da, kaygımız da, Kavgamız da Adıyaman´dır?

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Başkanı Ali Deniz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişinde de bulunulan ziyarette ana konu sendikanın cemiyete

GÜNDEM 20.01.2018 10:30:58 0
AGC ve Eğitim Bir-Sen´den Ortak Açıklama: ?Bizim sevdamız da, kaygımız da, Kavgamız da Adıyaman´dır?

?Sayın Valimizin sözleri sendikaya Değil, genele yayılan bir söylemdi?

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ziyarette yaptığı açıklamada: ?Geçtiğimiz günlerde cemiyetimize gerçekleştirilen Memur-sen ve Eğitim Bir-Sen´in Sayın Başkanı Ali Deniz ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın yapmış olduğu nezaket ziyaretinin ardından bu defa biz Adıyaman gazeteciler cemiyeti yönetimi olarak sendikamıza iade-i ziyarette bulunuyoruz? dedi.

Sayın basın mensupları ve sendikamızın değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, öncelikle şunu söylemek istiyorum; Adıyaman Valimiz Sayın Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman için bir şanstır. Adıyaman için yoğun bir gayret ve çaba içerisindedir? ifadelerini kullanan Dişkaya ?Sayın valimizin geçen gün kamu kurumları ile yapmış olduğu toplantıda yapmış olduğu konuşmayla ilgili dediği şuydu;  Arkadaşlar ben dâhil, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının veya memlekete hizmet eden insanların kendi yetkisini ve haddini bilmesi lazım.

Herkesin kendi sınırları içerisinde görevini layıkıyla yapması lazım şeklinde beyanı oldu. Bu genele yayılan bir söylemdi. Gazetelerimiz, arkadaşlarımız bunu haberleştirmiştir. Ancak bazı arkadaşlarımız içinden bir başlık seçiyor ve bunu manşetine taşıyor. Bunlar gazetecilikte olması normal şeyler. Her gazeteci kendi manşetini seçebiliyor. Ki, yazının altı okunduğunda da ?Herkes Haddini Bilecek? noktasında da bir soru üzerine buna cevaben herkesin yetkisi bellidir, sınırları bellidir. Ben ilin valisiyim gerekli görüşmeleri de yaptım mesele bitmiştir? diye bir açıklaması olmuştur. Bunu da kamuoyunun bilmesi gerektiğini düşünüyorum? şeklinde konuştu.

?Buradan kendilerine bir şey çıkmaz?

Dişkaya sözlerini şöyle sürdürdü; ?Endişelerimiz bir, hedeflerimiz bir, bütün amaçlarımız bir. ziyaretimize gelince, kamuoyunun doğru bilgilenmesi ve konuyu saptırıp bu durum üzerinden rant elde etmeye çalışanlar açısından bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.

Eğitim-Bir-Sen, kendi kulvarında temsil noktasında yetkili olan sendikadır, Sayın Ali Deniz de sevdiğimiz, saydığımız bir arkadaşımızdır. Bu ziyaretlerden tilki zihniyetli bazı insanlar boşuna heveslenmesin buradan kendilerine bir şey çıkmaz. Konuyu saptırıp başka yerlere çekmenin ne ilimize ne de bize ve sendikamıza hiçbir faydası olmaz.

Biz geçen gün de ifade ettik. Sendikamızın bizi ziyaretinden ve nezaketinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi, milli eğitim ile sendika arasında basına yansıyan bir takım sıkıntılar vardı. Biz de aklıselim olarak dedik ki bunu konuşmakta fayda var. Konuştuktan sonra anladık ki bütün endişelerimiz bir, hedeflerimiz bir, bütün amaçlarımız bir. Ali Başkanım olgun bir davranış sergiledi ve çat kapı ziyaretimize geldi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de geliriz ve bugün de buradayız. Ama bizim buradaki endişelerimizi açıkça ifade etmek istiyorum. Bizim tek endişemiz çocuklarımız ve geleceğimiz olan yarınlarımızdır. Sorumluluk taşımak, mesuliyet alıp elini taşın altına koyup da gecesini gündüzüne katmak yerine, bağ evinde bir takım ziyaretler yapmak gibi farklı şeylerin içerisinde olanlara söylüyorum: herkes kendisine çeki düzen verecek ve üzerine düşenleri yapacak? dedi.

AGC kimsenin adamı değildir

Dişkaya; ?Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti kimsenin adamı değildir. Milli eğitim müdürüne mesafemiz ne ise, sendikamıza da aynıdır. Biz hepsini seviyoruz. Görevlerini yapıp çalıştıkları müddetçe başımızın üzerinde taşırız. Ancak bunun dışında bir şey olursa da naçizane çıkar kamuoyuna görüşlerimizi açıklarız. Kimse bizden özür dilemeye gelmemiştir. Bu benim kulağıma geldi ve beni rahatsız etti. Böyle bir konuşmayı Adıyamanlı birinin konuşması kadar çirkin bir şey de olamaz. Ben bundan sonra da Ali Deniz ve ekibinin Adıyaman için bir şans olduğuna inanıyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Eğitim ile ilgili katkılarını bekliyorum, omuz vermesini bekliyorum. Ancak bağ evi ziyaretlerinde bulunan arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum: o bağ evi zıkkım olur sana, yapma. Herkes işini, kurumuyla ilgili gerekenleri yapsın. Sendikamız geceli, gündüzlü çalışıyor biz de bunu takip ediyoruz zaten. Yanlış bilgilenme varsa düzeltiriz. Eğitimle ilgili sendikamızın bizden bir talebi olursa onlarla omuz omuza mücadele ederiz. Aynı şekilde milli eğitim kadrolarının da varsa bir sıkıntısı sorunu, kamuoyuyla paylaşılması noktasında yine biz kendileriyle beraberiz. Bu böyle biline. Ben Ali Deniz Başkanımın nezdinde bütün Eğitim Bir-Sen yönetimine ve üyelerine bize gösterdikleri nezaket dolu ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum? diye konuştu.

?Sayın Valimiz, sendika ile ilgili

Bir beyanının olmadığını belirtmiştir?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise; ?Ben il dışında iken cemiyetimize üye olan bir gazete tarafından yapılan habere ilişkin rahatsızlığımız Zeki Başkan´a ifade edilmiştir. Sayın Valimizle yaptığımız ikili görüşmelerde sendika ile ilgili bir beyanının olmadığını belirtmiştir? dedi.

İki kurumunda öncelikli

Hassasiyeti Adıyaman´dır

Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü; ?Biz, Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak, bu güne kadar eğitimle ilgili söylediğimiz her söz çocuklarımızın ve kentimizin geleceği, öğretmenlerimizin ve memleketimizin huzuruyla ilgilidir. Bir paydaş olarak eğitimin iyileşmesi anlamında elimizden gelen her çabayı her alanda yapmaya çalışıyoruz. Zeki Başkanımızın da konuyla ilgili duyarlılığını sorduğumuzda hassasiyetlerimizin aynı olduğunu gördük. İki kurumun da öncelikli hassasiyeti Adıyaman´dır.

Eğitim ile ilgili, memleket ile ilgili bütün konularda el birliği ile güç birliği ile bu memlekete katkı sunmanın çabası içindeyiz. Bu çabamızda hiç kimse bize engel olmaya kalkmasın. Kim yanlış yapar ve yanlış yapmakta da ısrar ederek iyi niyetli uyarılarımızı dikkate almazsa; yapmış olduğu yanlışları dile getirecek ve bu yanlışların doğuracağı muhtemel olumsuz sonuçların yaşanmaması adına ilgililere, yetkililere ve kamuoyuna basın açıklamalarıyla dikkat çekmeye devam edeceğiz.?

?Hesabımızı bizi seçenlere veririz?

?Bizler atanarak değil seçimle işbaşına geldik. Bundan dolayı hesabımızı bizi seçenlere veririz. Hassasiyetlerimiz üzerinden sevdiklerimizle bizleri ayrı bir kutba iterek bunun üzerinden hesap görmeye çalışanlar var. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun için sözümüz de gücümüz de vardır. Bazı yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi adına yapılan bu ziyaret bizler için de kamuoyu için de anlamlı ve yerindedir. Biz bu ziyareti, bizim ve Zeki Bey´in hassasiyetinin ortak olması nedeniyle çok önemsiyoruz. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER