AGC’DEN ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 8.03.2022 08:58:00 0
AGC’DEN ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

GES İLE YÜZDE 65 ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK

GES projesi, Tıp Fakültesi Morfoloji binası, uluslararasılaşma çalışmaları, Teknokent, yenilenen Diş Hekimliği Fakültesi, ağaçlandırma çalışmaları, ADYÜ Semt Polikliniği ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Turgut, “Kurulacak GES ile birlikte Üniversitemizin elektrik ihtiyacının yüzde 65.73’ünün karşılanmış olacağının altını çizdi.

GES projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Turgut, “Hayata geçirmeyi planladığımız Güneş Enerji Santraleri (GES) projesi, maliyet anlamında kendisini ortalama 3-4 yılda amorti edecek bir proje. Çünkü bu proje ile yıllık 4.187.400 kilogram karbondioksit emisyonu azaltılırken, 1.696.800 kilogram standart kömür tasarruf edilmiş olacak, ayrıca 226.800 ağaç da kesilmemiş olacaktır. Ayrıca, elektrik enerjisinden mevcut sarfiyatımızın yüzde 65’i oranında tasarruf etmiş olacağız.” dedi.

TIP FAKÜLTESİ MORFOLOJİ BİNAMIZ EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRACAK

Kısa süre önce ihalesi yapılan ve akabinde temeli atılan ADYÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Turgut, “Morfoloji binamızın temelini attık. Tıp Fakültesinde eğitim gören evlatlarımız artık daha ferah ve teknolojik anlamda çok daha donanımlı alanlarda eğitim görecek” diye konuştu. Adıyaman Üniversitesine kurulması planlanan Teknokent ile teknolojik anlamda bölgeye hitap etmeyi düşündüklerini belirten Turgut, “Üniversitelerin teknolojinin merkezi olmak zorunda olduğunu her fırsatta dile getirmiştik. Sürekli yenilenen ve gelişen teknoloji çağına bizlerin de ayak uydurması ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük önem taşıyor. Adıyaman Üniversitesi olarak hem öğrencilerimizin hem de bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde bir Teknokent kurarak bu alanda önemli bir misyon yüklenmek istiyoruz” şeklinde ifade etti.

23 ÜLKEDEN 455 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Konuşmasında uluslarasılaşma çalışmalarından da bahseden Turgut, “Üniversite olarak uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Halihazırda 23 ülkeden 455 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu evlatlarımızın birbirleriyle barış ve huzur içerisinde yaşamaları amacıyla kaynaştırma etkinlikleri düzenliyoruz. En son ADYÜ 1. Kültürlerarası Yemek Etkinliği organizasyonunu düzenledik” diye konuştu.

Halihazırda 62 klinikte hizmet veren Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin,  gerçekleştirilen yenileme çalışmaların ardından 102 klinik kapasitesi ile hizmet vermeye devam ettiğini belirten Rektör Turgut, “Baştan sona yenilenen ve çağın gereksinimlerine uygun hale getirilen fakülte, bölgeye hitap etmeye başladı. Akademik, idari, sosyal ve teknolojik alt yapımız ile sürekli yenilenen ve gelişen bir Üniversite olmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karşılıklı fikir alışverişleriyle birlikte eksikliklerimizi gideriyor, zayıf yönlerimizi güçlendiriyoruz” dedi.

Yeşil Bir Kampüs İçin Çalışıyoruz

Adıyaman Üniversitesi Kampüsü’nün daha yeşil bir çehreye sahip olması için yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Turgut, elde edilen verilere göre son üç yıl içerisinde merkez kampüs içerisindeki 40.000 metrekare alana 9.828 adet fidan dikildiğini söyledi.

Turgut, “Üniversite Kampüsü’ne 2019 yılından bu yana dikilen fidanlarla birlikte Üniversitemizdeki toplam ağaç sayısı 35.000’e ulaştı.” İfadelerini kullandı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Adıyaman Üniversitesi Semt Polikliniğinin, Üniversite Kampüsü’nde hizmet vermeye devam ettiğini belirten Turgut, devlet hastanelerindeki hasta yoğunluğunun da düştüğünün altını çizdi.

Turgut, “640 metrekarelik alanda hizmet veren Semt Polikliniğinde, Dâhiliye, Çocuk Hastalıkları, K.B.B ve Psikiyatri olmak üzere dört servis bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Dişkaya, “Üniversitemizin Yanında ve Destekçisi Olmaya Devam Edeceğiz”

Sunumun ardından açıklamalarda bulunan AGC Başkanı Zeki Dişkaya, Cemiyet olarak Adıyaman Üniversitesi ve Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Dişkaya, “Öncelikle bizleri eşsiz ev sahipliğiyle makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza teşekkür ediyoruz. Adıyaman Üniversitesinin Adıyaman’a olan kültürel ve ekonomik katkısı yadsınamaz. Bu gelişimizde gördük ki Üniversitemiz akademik ve fiziksel anlamda önemli gelişmeler kaydederek Türkiye’deki sayılı üniversiteler arasına girme konusunda oldukça iddialı. Bizler cemiyet olarak tüm üyelerimizle birlikte eğitim kurumlarımızı önemsiyoruz. Üniversitemizin yakaladığı büyük gelişimi basınımız üzerinden takip etme fırsatı buluyor ve başarılı gidişatını hayranlıkla izliyoruz. Bölgedeki birçok üniversiteyi de yakinen takip eden biri olarak kıyaslama yaptığımızda Adıyaman Üniversitesinin farkını daha iyi görebiliyoruz” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor