AGC’NİN GAZETECİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 11.01.2023 12:55:00 0
AGC’NİN GAZETECİLER GÜNÜ  ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Perre Uygulama Otelinde düzenlenen etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammet Fatih Toprak,  CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, ADYÜ Rektörü Mehmet Turgut, kurum ve daire amirleri, Siyasi Parti Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Zeki Dişkaya, son çıkarılan Basın kanunu yasasına dikkat çekti. Başkan Dişkaya konuşmasında; “Şuana kadar Basın İlan Kurumunda çıkan kararlar çok ağır, özellikle internet gazetelerinin vasıflı hale gelmesiyle ilgili bir yasa çıkarıldı ve ilk defa mesleğimiz bir yasal zemine oturtuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ancak Basın İlan Kurumunun şuan ilk yayınlamış olduğu bildiride bir internet gazetesinin resmi ilan alıp vasıflı gazete olabilmesi için 4 ila 8 çalışanının olması gerektiği, günlük asgari 30 ila 50 haber girmesi gerektiği, ziyaretçi sayısının 20 bin civarında olması gerektiği, görüntülemesinin 9 bin ila 60 bin arasında olması gerektiği ve ilan alabilmesi için 24 ay beklemesi gerektiği yönünde yerine getirilmesi mümkün olmayan şartlar var. Bu şartlarda bizim bu konuda mesafe almamız mümkün değil, herkes bu müracaattan düşer.  

Özellikle Basın İlan Kurumundan talebimiz çalışanların Adıyaman gibi küçük illerde 1 ila 2 olması lazım. Asgari haber sayısının en fazla 20 civarında olması lazım. Ziyaretçi sayısı ile Adıyaman gibi bir yerde bir sitede 500 ila 1500 arası olur. Siz burada 30 bin ziyaretçi isterseniz patır patır herkes dökülür. Bunların dikkate alınarak basına bir nefes aldırılması için gerekli taleplerimizin Basın İlan Kurumuna iletilmesini bütün meslektaşlarım adına arz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle gecemize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, bütün meslektaşlarımın gününü kutluyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut ise; “Tabi gazetecilik bir başka kuvvet ama gazeteciliğin haber yaparken kişisel değerlere, toplum değerlerine dikkat ederek onları göz ardı etmeden ve hiçbir tarafı tutmadan habercilik yapmasını diliyor 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektör Turgut’un ardından konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammet Fatih Toprak ise; “Zeki Başkanım az önce basın kanunu ile ilgili konuştu. Tabi bu TBMM’de, komisyonlarda uzun uzun tartışıldı ve böyle bir yasa oldu. Ancak tabi bunun artıları, eksileri görüşülecek. Bizlerde basın mensuplarımızla bir araya geleceğiz ve bu konunun üzerinde çalışacağız.  Ben başkanımıza verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. 

Önümüzdeki aylarda Türkiye bir seçim yaşayacak. Bu bir demokrasi şöleni, elbette adaylar olacak. Hepimiz memleketimiz için gayret gösterme, çalışma yarışındayız. Kurum amirlerimiz, STK’larımız, basın mensuplarımız, Siyasi Partilerimiz hepimiz memleketimiz ve ülkemiz için çalışıyoruz. Bu anlamda ben Adıyaman’ımız için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. 

Tabi basın mensuplarımız bizim mesai arkadaşlarımız, onlar bazen iyi şartlarda, bazen kötü şartlarda habercilik yapıyorlar. Ben fedakar tüm gazeteci arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu duygularda bu geceyi tertip eden Adıyaman Gazeteciler Cemiyetimize de teşekkür ediyor, gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise; “ 10 Ocak, her yıl olduğu gibi bu yılda çalışan gazetecilerimizin sorunlarının konuşulacağı, dertlerinin dinleneceği, problemlerinin masaya yatırılacağı bir gün. Zeki başkanım problemlerin bir kısmından bahsetti, biz de madalyonun öbür tarafından bahsedelim. Basın hepimizin bildiği gibi dördüncü bir güç. Yasama, yürütme, yargı ve sonrada basın. Neden, çünkü basının elinde kamuoyu oluşturma gücü var. Bu güç doğru kullanıldığında çok doğru sonuçlar verebilir ama yanlış kullanıldığında da devletlerin ve milletlerin hayatında, toplumların yaşantısında çok zararlı sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden halkımızı doğru bilgilendirilmesi için bağımsız, tarafsız, özgür basın en az diğer üç güç kadar önemlidir. Çünkü dediğim gibi basının kamuoyu oluşturma yetkisi ve gücü var. Ben özellikle Adıyaman’da çalışan gazeteciler başta olmak üzere bütün ülkemizde faaliyet gösteren gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Aileleriyle mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. İçinde bulunduğumuz yılın gazetecilerin sorunlarının hal yoluna koyulduğu, problemlerin çözümü yönünde aşama kaydedildiği bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Adıyaman’a yaptıkları yatırımlar ve yerel medyaya katkılarından dolayı Erdemoğlu Holding adına Ali Atalar’a SANKO Holding adına Hüseyin Özhan’a ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Radyo-Tek sahibi merhum Şeyh Murat Sönmüş’ün ailesi ile Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a teşekkür plaketi verildi.

Etkinlik Harfane Grubunun seslendirdiği eserler ve ikramların ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: GAZETECİLER ETKİNLİĞİNE YOĞUN

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor