Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AHMET AYDIN VE MEHMET EMRE´DEN BEV ZİYARETİ

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları dolayısıyla İstanbul´da bulunan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre

GÜNDEM 21.06.2019 19:07:19 0
AHMET AYDIN VE MEHMET EMRE´DEN BEV ZİYARETİ

Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış´ın ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden açılış konuşması ile başladı. Bağış, Besni Eğitim Vakfı olarak, 20 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını, Besni´de başarılı ve ihtiyaç sahibi 4.000´in üzerinde öğrenciye burs verdiklerini, dünyada örneği olmayan eğitim bayramını bu yıl daha coşkulu ve kalabalık bir kitleyle kutlamak istediklerini ifade etti. Bağış, Besni Eğitim Bayramının daha coşkulu kutlanması, bayrama Milli Eğitim Bakanı ve Kültür Bakanlarıyla birlikte TRT´nin katılımının sağlanması konusunda destek rica etti.

Besni Eğitim Vakfı Basın Sözcüsü Şaban Çağıran, vakıf ve çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, toplantıya katılan vakıf yöneticileri, Şirinevler ve İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği başkanları ile toplantıya katılan kişileri tek tek tanıttı. Çağıran, hızlı tren hattının Besni´den geçmesinin sağlanması, Besni´nin kamu kaynaklarından daha fazla yararlanması, Kızılin Köyünün Turizm Bakanlığına kazandırılarak turizm merkezi yapılması ve köyün içindeki alt yapı ve yolların yapılması, konularında Ahmet Aydın´dan destek istedi.

Toplantının devamında Ahmet Aydın söz alarak, Besni Eğitim Vakfının müstesna yapısının farkında olduklarını ve başta eğitim bayramı olmak üzere yapılacak tüm çalışmalarda Besni´ye bundan böyle çok daha fazla ilgi göstereceklerini belirtikten sonra, Besni´nin sorunları ile ilgili Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre´ye her konuda destek olacaklarını belirtti. BEV, Besni Belediyesi ve Kaymakamlıkla birlikte düzenlenen Eğitim Bayramına Milli Eğitim veya Kültür ve Turizm Bakanlarından bir veya ikisini davet edeceklerini, önümüzdeki günlerde Vakfın ve Besni Belediyesinin organizesi ile bu bakanlıkları ziyaret etmekte memnuniyetle yardımcı olacağını belirtmiştir. Bu yıl bayramı birlikte ve coşkuyla kutlamayı çok arzu ettiklerini, etkin tanıtım için bayrama TRT´yi ve hatta diğer kanalları getirebileceklerini, hızlı tren konusunda kendisinin müdahalesiyle Terbizek Köyü yakınlarında Besni durağı oluşturduklarını belirtmiştir. Aydın, Kızılin köyünü bildiğini, tarihi köprünün yapımının devam ettiğini, köyün alt yapısına yaklaşık 2 milyon TL harcadıklarını, organizasyon yapılması halinde memnuniyetle köyü ziyaret ederek, turizm merkezi yapılması konusuyla ilgileneceklerini belirtmiştir.

Toplantının devamında, Eyyup Mehmet Emre; gündeme getirilen konular ve kendisine gösterilen teveccüh dolayısıyla Vakıf heyetine ve Ahmet Aydın´a çok teşekkür ettiğini, gerek Besni ve Besnililer için ve gerekse eğitim bayramı için elinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini belirtmiştir. Belediyenin geçmişten gelen pek çok sorunu olduğunu, merkezi idareyle görüşerek ve gecesini gündüzüne katarak tüm sorunları çözmeye çalışacaklarını belirtmiş, kendisine destek olunmasını istemiştir.

Toplantının devamında, Eski Milletvekili Ahmet Doğan, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Başkanı Mehmet Dağtekin´de yaptıkları konuşmada Besni´nin öneminin ve eğitimli yapısının, dışa açık insanlarının gerçekten çok ileri düzeyde olduğunu, vakfın da bunun en önemli göstergesi olduğunu ifade etmişlerdir.

Toplantıya, BEV önceki başkanı Ali Balta, BEV Başkan Yardımcısı Ali Aslanbay, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Teknikel, Şaban Çağıran, Metin Kütük, Ahmet İlerigözcübaşı, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykara, İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz, Şirinevler Besnililer Dernek Başkanı Sermet Şüküroğlu ve çok sayıda Besnili katılmıştır.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER