AİLE DESTEK MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Besnili kadınlar için çeşitli meslek edindirme kurslarını açabilecek, sosyalleşmelerine imkan sağlayabilecek ve psiko-sosyal destek sunabilecek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen Aile Destek Merkezi açıldı

GÜNDEM 8.03.2022 12:28:00 0
AİLE DESTEK MERKEZİ  TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Besni Kaymakamlığı tarafından Gaziantep Caddesi üzerinde faaliyete geçirilen Aile Destek Merkezinin açılışına  Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlyas Yarımağa, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış esnasında Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Vali Çuhadar’a Aile Destek Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Demir konuşmasında şunları kaydetti; “Halk Eğitimi Merkezimiz ile birlikte koordineli bir şekilde bugün itibari ile kurslarımızın belli bir kısmını başlattık. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de ilçemizin hamarat kadınlarına hediye etmek istedik Aile Destek Merkezimizi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürümüzün ve personelinin bu projede emekleri büyük güzel bir çalışma neticesinde merkezimizi açtık. Yeni açılan ADEM projemizle başarılı olunacağından kuşkum yok. Besni'mize hayırlı olsun bu tür projelerimize elimizden geldiğince yenilerini eklemek için çalışmalarımız devam edecek”

Daha sonra bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise; “Bende herkese bu güzel faaliyetten dolayı teşekkür ediyorum. Aile Destek Merkezi Besni’ye yakışacak. İnşallah Besnimiz için hayırlı ve uğurlu olur. Besnili ailelerimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza faydalı olur. En önemli işimiz neslin güzel yetişmesi. Bunun için de kadınlarımıza ne kadar destek versek azdır. Çünkü onların dokunduğu yer farklılaşır. Dünya, kadınlarla ve onların yetiştirdikleri çocuklarla güzel. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Kadınlar her daim başımızın tacıdır. Maalesef ara sıra üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Bu olaylardan bir tanesi de Adıyaman’da yaşandı. Bu olay hepimizi derinden üzdü. Biz kadınımıza şiddetle değil, kadınımızı baş tacı yapacak bir nesil yetiştirmemiz lazım. Bu merkezler de bu iş için çok önemli. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun, emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Daha sonra açılışa katılanlar Aile destek merkezini gezerek sınıflar, atölyeler ve diğer birimlerde incelemelerde bulundu. Tören ikramların ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: DESTEK MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor