AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner: “Basının özgürlüğü, ülkenin özgürlüğüdür”

GÜNDEM 10.08.2012 14:14:46 0
AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner: “Basının özgürlüğü, ülkenin özgürlüğüdür”

 

24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Sansüre Direnişin 103. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Halkın haber alma ve kamuoyu oluşturma da basın çok önemli bir görev yapmaktadır. Gazeteci ve yazarlar, görevlerini ifa ederken, herhangi bir sansürle karşılaşmamalıdır. 103 yılda sansürün yanlışlığı defalarca öğrenilmiş, her seferinde özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmaya çalışılmıştır” dedi.

Metiner,  basının daha özgür olması için atılacak çok adım olduğunu da belirterek, “103 yıl öncesine kıyasla çok önemli yol alındığı muhakkaktır ama daha alınacak çok yolun olduğu da bir gerçektir. Yeni Anayasa çalışmalarında, basının ifade özgürlüğüne çok daha önem verileceğine olan inancım tamdır.” dedi.

Yasakla düşüncelerin engellenemeyeceğini söyleyen Metiner, “Yasaklar, inandığın görüşlerin terkedilmesine değil, katmerleşmesine neden olur. Oysa fikirler tartışarak olgunlaşır ve farklı görüşler ortaya konularak, daha iyiyi bulma şansını yakalanır” dedi.

AK Parti’nin fikirlerin önündeki engellerin kaldırılması için çabaladığını, Demokratik Açılımın da bu amaçla çıktığını belirten Metiner, “Düşünceden korkmamalı, ifade özgürlüğünden ürkmemelidir. Her ses, her renk, her nefes, demokrasinin çapını belirleyendir. Bu nedenle her kafadan bir ses değil, her insandan bir görüş ortaya konduğunu kabul edebilmeliyiz.” dedi.

Basın ne kadar güçlü olursa, ülke o kadar demokratikleşeceğini söyleyen Metiner, “103 yıl önce sansür ülkemizden kaldırılmış olmasına rağmen, uygulamada sorunlar görülmüş, antidemokratik idarelerde ise ağırlaştırılarak geri getirilmiştir.” dedi.

Sansürün yasalardan kaldırılmasının tek başına bir anlamı olmayacağını da söyleyen Metiner, “Yasalardan, uygulamalardan, yönetmeliklerden bu tür yasakları kaldırmakla olmuyor. Önce yasakları biz kendi hayatımızdan, kendi dünyamızdan, kendi kafamızdan kaldırmalıyız” dedi.

Metiner, “Bu duygularla tüm basın camiasının, meslektaşlarımın Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık, sıhhat ve başarı dolu bir yaşam dilerim” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor