Bugün, 19 Mart 2024 Salı

AK PARTİDE İSMAİL SÜMER DÖNEMİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Besni ilçe Olağan Kongresinin 7.´si gerçekleştirildi. Tek aday olarak yapılan kongrede İsmail Sümer oy birliğiyle başkanlığa seçildi.

SİYASET 10.10.2020 14:13:46 0
AK PARTİDE İSMAİL SÜMER DÖNEMİ

Arzum Açık Hava Düğün Salonunda düzenlenen kongreye AK Parti Bölge Koordinatörü ve Eski Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammet Fatih Toprak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Siyasi Parti Başkanları, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve partililer katıldı.

Divanın oluşturulmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığına Ertuğrul Soysal, Başkan Yardımcılığına Hicri Alkan, katip üyeliklerine ise Fatih Metin ve Semra Semiz seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut ilçe Başkanı Mustafa Çiğdem, görev süresi boyunca yaptıkları hizmetlerden bahsetti.

Devam eden çalışmalarla ilgili de destek isteyen Çiğdem, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çiğdem´in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kongre mesajı okundu. Ardından ise Belediye Başkanı Mehmet Emre´nin 1 buçuk yıllık görev süresi boyunca yaptıkları hizmetlerin slayt gösterisi yapıldı.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ise önceki dönem İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve yönetimine teşekkür ederek şunları kaydetti; ?Bizim amacımız memleketimize hizmet etmek. Bu hizmeti yaparken de tek gözettiğimiz husus Cenabı Allah´ın rızası, başka bir hedefimiz gayemiz de yok.

2011 yılında ilçe başkanlığından ayrıldığımız zaman Belediye Başkanı olup olmama noktasında hiçbir hesabımız kitabımız yoktu ama Cenabı Allah nasip etti. Görev süremiz boyunca yapmış olduğumuz hizmetlerde özellikle AK Parti Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Beyin, hakkını, hukukunu ve emeğini altını çizerek belirtmek istiyorum. Milletvekillerimizin hepsinin bu işlerde emekleri gayretleri ve imzaları vardır onlara da teşekkür ediyorum.

Erkenek içme suyu çok önemli, şuan hak ediş noktasında bir takım sıkıntılarımız var, bu sıkıntıları çözdüğümüz takdirde önümüzdeki Nisan ayında Erkenek İçme Suyumuz Besni´deki musluklardan akacak. Bununla ilgili de yoğun bir çalışma ve gayret bizleri bekliyor. Bununla beraber bugüne kadar birlikte yol yürüdüğümüz dava arkadaşlarıma, yeni yönetime ve yeni ilçe başkanımıza ben buradan hayırlı olsun diyor teşekkür ediyorum? şeklinde ifade etti.

Daha sonra AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Milletvekilleri Yakup Taş, Muhammet Fatih Toprak ile İbrahim Halil Fırat birer selamlama konuşması yaparak kongrenin Besni ve Adıyaman için hayırlı olmasını diledi.

Son olarak konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise il genelinde yaptıkları hizmetlerden ve devam eden çalışmalardan bahsederek şunları söyledi; ?Bütün devam eden çalışmaları peyden pey takip edeceğiz. Gençliği de, sporu da, sağlığı da, eğitimi de her alanıyla düşünüyoruz. Bunların hepsini takip edeceğiz. Yapıyoruz, çok şey de yaptık. Türkiye büyük, her yer istiyoruz ama biz burada Besnili kardeşlerimizle, milletvekili arkadaşlarımızla, il ve ilçe teşkilatlarımızla, delegelerimizle birlikte bir bütünlük içerisinde bunların takibini yapıyoruz.

Emin olun 2023´te Belediye Başkanımızın projeleri yine genel hizmetler noktasında yapacaklarımızla birlikte 2023 Türkiye´sinde Besni çok daha farklı bir noktaya gelecek. Bu konuda da sizlere bir kez daha söylüyorum, Milletvekili arkadaşlarım adına, İl Başkanım adına hep birlikte sonuna kadar Besni´nin ilçe merkezinin, beldelerinin, köylerinin tüm projelerinin arkasında olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Söylenecek çok şey var ama Besni insanı Arif´tir, halden anlar, Besni gerçekten kadim bir ilçe, kadim bir kültürdür. Bu duygu ve düşüncelerle 7. Olağan Kongremizin ilçemize, partimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum? dedi.

Daha sonra kongrede başkan seçilen İsmail Sümer, bir konuşma yaparak desteklerinden dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

Kongre katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Kongreyle birlikte yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu;

İsmail Sümer, Ali Kaya, Sedat Ağır, Memet Öztürk, Vakkas Kaya, Şükrü İşitmen, Murat Güner, Mustafa Erdoğan, İshak Kızılay, Nevzat Oğul, Bilal Doğan, Şefik Dal, Ömer Ertürk, Kadir Kasap, E.Soydan Doğru, Ahmet Topaloğlu, Haci Arslan, Selahattin Turan, Salih Çakır, Kadir Balta.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER