AKALP’ten yetkililere önemli çağrı:

.

GÜNDEM 3.07.2023 15:55:00 0
AKALP’ten yetkililere önemli çağrı:

6 Şubat günü meydana gelen büyük deprem felaketinde en ağır yarayı alan Adıyaman için AKALP Başkanı Zeki Dişkaya yetkililere önemli çağrıda bulundu. Depremin izlerinin bir an önce silinmesi için sorunları ve çözüm önerilerini sıralayan Başkan Dişkaya, kentin yeniden ayağa kalkması için bu sorunların çözümünün elzem olduğunu dile getirdi.

YOL GÖSTEREN VE DENETLEYEN BİR TUTUM İLE ARALIKSIZ ÇALIŞMALIDIR

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle asrın felaketini yaşayan Adıyaman’ın ilçeleriyle birlikte yeniden ayağa kalkabilmesi için AKALP Başkanı Zeki Dişkaya’dan yetkililere önemli bir çağrı geldi. Şehrin ve depremzedelerin sorunlarını sıralayan Başkan Dişkaya çözüm önerilerini de paylaşarak yetkililere seslendi.

Başkan Dişkaya açıklamasında; “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde halkımız bütün acılarıyla birlikte sandıklara da gitti ve yetkilendirmeyi yaptı. 4 AK Parti, 1 CHP’den milletvekili seçerek dedi ki; ‘4 vekil kadar yatırım getirin, 1 vekille de sıkı şekilde denetleyin’ Halkın iradesi bu şekilde tecelli etmiştir. Her vekilin görevini layığıyla yapmasını halkında milletinde tecelli eden bu halk iradesini göz önüne alarak bireysel küçük ve dedikodu hesaplarıyla değil Ankara’yı projelere boğan siyasi iktidarın çalışması için omuz veren yol gösteren ve denetleyen bir tutum ile aralıksız çalışmalıdır. AKALP olarak ivedi sorunlarımızı şu şekilde paylaşırız: Depremde 1,300 bina yıkılmış 16,300 binanın yıkımına karar verilmiş( yani ağır hasarlıdır) Adıyaman çadırlara ve konteynırlara mahkûm olmuş vaziyettedir” dedi.

KAT YOĞUNLUKLARI DENETLENEREK YAPIMLARA ACİLEN BAŞLANMALI

Dişkaya açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Bu nedenlerle; Deprem mağdurlarımızın mağdur olmaması için yıkılan ve yıkılacak olan binaları maliklerinin kentsel dönüşüm kapsamına alınması için bir düzenleme yapılması. 

Adıyaman belediyesine şehir plancısı ekip desteği verilerek dronlarla alınan görüntüler, uydu resimler ve yerinde yapılacak tespitlerle ilin ve ilçelerin geniş sokakları ferah caddeleri modern bir yapılanma için gerekli çalışmaların süratle yapılması. 

Çevre şehircilik bakanlığındaki il imar planı acilen yapılmalı zaman kaybetmeden şehrin düştüğü yerden ayağa kalkması için belirlenen kat yoğunlukları denetleyerek yapı şekilleri görüntüleri ile yapımlara aciliyetle başlanması. Bu arada Atatürk Bulvarı alt yapısı tamamen çöktüğünden yeninden yapılması kazmak mecburiyeti hâsıl olmuşken ilde raylı taşıma sistemine acilen geçilmesi için Türmüz TOKİ’lerinden başlayıp pirin TOKİ’lerine oradan otogara ve hastane yanından Atatürk bulvarındaki orta refüje döşenecek demir yolu ile raylı taşıma sistemi Şanlıurfa yol ayrımına kadar devam edecek şekilde yapılmalıdır”

YANLIŞ BİLGİYLE HAREKET EDEN HALK BİRÇOK HAK KAYBI TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Deprem boyunca bilgi yetersizliği nedeniyle çok sayıda vatandaşın hak kaybı tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını aktaran Dişkaya; “Depremi il genelinde yaşayıp kriz yönetmede sınıfta kalan kamu personelleri (müdür ve amir yönetici) acımadan tespit edilerek ilimizden görevinden alınması ve yerine taze kanların atanması. 

Deprem zayiatlarının devlet tarafından giderilmesi esnasında yüz binlerce insanımız bilgilendirmede eksik ve yanlış bilgiyle hareket eden halk birçok hak kaybı tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunun telafisi ise o mübarek koltuklarda oturan kamu yöneticilerinin halkı en geç haftada 1 yapacakları basın bilgilendirme toplantılarıyla ve muhtarlara bilgi akışının sağlanması halkı doğru bilgilendirecek ve yönlendirecektir” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE DÖNÜK ÖZEL TEŞVİK YASASI ÇIKARILMALIDIR

Dişkaya şöyle devam etti; “Karadağ’ın arka yüzündeki binlerce dönümlük alan olağan üstü şartlardan dolayı resen alınıp eski OSB’ ye monte edilmeli yeni kamu ve özel sektör yatırımları getirilmelidir.

Adıyaman, Şanlıurfa veya Adıyaman Gaziantep arası otoban yapımı gerçekleşmeli Adıyaman’ın da nimetlerden faydalanması sağlanmalıdır. Yatırımcının ilimize gelmesi için en az 5 sene vergi SGK muafiyetleri getirilmeli deprem bölgesine dönük özel teşvik yasası çıkarılmalıdır.

Sulamayla ilgili adeta seferberlik ilan edilip arazilerimiz topraklarımız suyla acilen buluşmalıdır.

Az hasarlı binalar onarılıp çadır ve konteynerde kalan insanlar evlerine süratle geçirilmeli durmadan yardım dağıtma yerine ayakları üstüne durmaları için şartlar oluşmalıdır”

İLİMİZ İÇİN ŞANS HALİNE GELMİŞ ERDEMOĞLU AİLESİNE YER TESLİMİ BİR AN ÖNCE YAPILMALI

İlçeler bazında özellikle Besni için adeta şans haline gelmiş hayırsever Erdemoğlu Ailesinin ilçeye müjdesini verdiği 1500 konut için yer teslimi bir an önce yapılmalı. Öte yandan yine hayırsever ailenin ilçeye müjdesini verdiği öğretmenevi için henüz yer gösteriminin yapılmaması ilçe kamuoyunda tepkilere neden olmaya başladı. Bu yüzden 30 yılı aşkın süredir gerek Besni gerekse de Adıyaman için elini taşın altına koymaktan çekinmemiş, ilimiz için bir şans haline gelmiş bu aileye gerekli desteklerin sağlanması ivedilikle yapılmalıdır. 

Haber Kaynak: Besni Ekspres Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: AKALP’ yetkililere önemli çağrı:

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor