Akçaay: Müdür atamalarında Siyasi Referans değil, Liyakat esas alınmalıdır

GÜNDEM 9.07.2014 08:30:06 0
Akçaay: Müdür atamalarında Siyasi Referans değil,  Liyakat esas alınmalıdır

Yönetici Görevlendirme- Atama Yönetmeliği Resmi Gazetenin 10 Haziran 2014 tarih 29026 sayısında yayımlandığını belirten Akçaay; Yönetmelik incelendiğinde Okul müdürleri Milli Eğitim ve Şube Müdürlerinden oluşacak komisyonlar tarafından seçilecek. Belli bir puanlamanın da okul içinden birkaç öğretmen, veli ve öğrenci tarafından takdir edileceği uygulama göstermelik ve mizanseni tamamlamak olarak görülmemeli ve dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

‘Siyasi Referans’ değil, ‘Liyakat İlkesi’ temel alınmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Besni Başkanı Mahmut Akçaay şöyle devam etti. “Eğitim Yöneticileri Belirlenmesinde ‘Siyasi Referans’ değil, ‘Liyakat İlkesi’ temel alınmalıdır.  Eğitimin bütün kademelerinde yöneticiler belirlenirken, hiç kimse kimlik, mezhep, inanç ya da sendika farklılığı nedeniyle fiilen cezalandırılmamalı, değerlendirme ölçütleri tamamen objektif ve bilimsel kriterlere dayanarak belirlenmeli, eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınmalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemeli, her okul kendi yöneticisini, o okuldaki eğitim bileşenlerinin katılacağı demokratik seçimlerle yine kendisi seçmelidir. Bir okul müdürü her şeyden önce saygın bir insan olmalıdır. Okul müdürünü; öğrencinin, öğretmenin ve velinin oyuncağı haline getirmenin ne ülkemize ne de eğitimimize bir faydasının olmayacağı aşikârdır.”

“Boyun Eğdirmeyi Amaçlayan Uygulamaların Karşısındayız”

Akçaay, “MEB`in eğitim yöneticilerinin demokratik yollarla belirleneceği söyleminin gerçekçi olmasını arzuluyoruz. Yeni yönteme göre değerlendirme puanlarının belirlenmesi sürecinde okul müdürlerini doğrudan MEB`de görev alan üst düzey yöneticilerin vereceği puanlarla belirlemesi, başka bir ifade ile tamamen siyasi referans ve siyasal aidiyetlerin belirleyici olması halinde eğitim sisteminin ve okul yönetimi anlayışının işlevselliğini yitireceğini anlatmaya bile gerek görmüyoruz. Yönetici atamada basit düşünüp hızlı davranmanın yolunu bulmalıyız. Çalışmaya zorlayan, teşvik eden sisteme evet derken; yerel siyasete boyun eğen, itibarsızlaştıran, değersizleştiren sisteme hayır diyoruz. Biz EĞİTİM BİR-SEN olarak liyakat yerine kadrolaşmayı ve yerel siyasete boyun eğdirmeyi amaçlayan bir uygulama söz konusu olduğunda bunun takipçisi olacağımızı şimdiden eğitim camiası ve kamuoyuna ilan ediyoruz.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Başarılı Okullarımızı tebrik ediyorum

İlçemizde eğitim alanında başarı gösteren okulların takdire şayan oyduğunu belirten Akçaay; “Besni’ye geldiği ilk günden ayrıldığı güne kadar başarı ve gayretleriyle adından söz ettiren İlçe Milli Eğitim Eski Müdürümüz Hüseyin Turaç’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, göreve yeni başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Neşet Yazar’a görevinde hayır ve başarılar diliyoruz. LYS kitlesel başarıda Adıyaman Birincisi olan Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürümüz Ömer Başçobanlar ve okul personelini, TEOG sınavlarında TÜRKİYE 1.si çıkaran Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu Okul Müdürümüz Fuat Akdeniz ve okul personelini, Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi (EKYS) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Alanında Yılın Kaliteli Kurumu Kategorisinde TÜRKİYE 1.si olan Besni Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürümüz Muhammet E. Aslan ve personelini ve YGS ve LYS de ADIYAMAN 1. si çıkartarak büyük bir başarıya imza atan Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi Müdürümüz Faruk Öncel ve öğretmenlerimizi kutlar başarılarının devamını dilerim.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor