Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Akdağ; ?Devlet Hastanesi´nin yerini Özel Yaşam merkezi yapacağız?

Adıyaman il merkezi ve Kahta ilçesinde çeşitli açılış, ziyaret, inceleme ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman´a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ziyaret programı kapsamında ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

SİYASET 25.03.2017 17:11:26 0
Akdağ; ?Devlet Hastanesi´nin yerini Özel Yaşam merkezi yapacağız?

Çeşitli açılış, ziyaret, inceleme ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman´a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Valilik ziyaretinin ardından Adıyaman Sağlık izleme ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Akdağ, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan öğrencilerin laboratuvar ortamlarının oluşturulması için karar aldıklarını söyledi.

Bu kararın önemli olduğuna işaret eden Akdağ, öğretim üyelerinin bununla birlikte hastane ile bağlarının kolaylaşacağını ifade ederek, işin pratik hale geleceğini dile getirdi.

Çelikhan´a Yatırımımız Olacak

Çelikhan ilçesine hastane yapacaklarını belirten Akdağ, ?Çelikhan´a 25 yataklı bir hastane yatırımımız olacak. Zaten ilçelerde hastane yatımları ihtiyaçlarını bitirdik. Bir tek Çelikhan kaldı, inşallah bunu da en kısa zamanda halledeceğiz? dedi.

Su Güvenliği İçin Uygulama Başlatıyoruz

Su güvenliği için uygulama başlatacaklarını anlatan Akdağ, şunları kaydetti; ?Su güvenliği için bu yıl çok önemli bir uygulama var. Türkiye´deki bütün köylerdeki su depolarında otomatik klorlama cihazları bulunacak. Adıyaman bu hususta ciddi bir mesafe almış durumda. Cihazların hemen hemen hepsi tamamlanmış durumda. Tabi bu işin iyi yapılması lazım. İl Özel İdarelerin sorumlu olduğu yerlerde İl Özel İdareleri, mahallerimizde de belediyeler bakacak?

Adıyamanlılara Çağrı

Hasta randevu sistemi hakkında da Adıyamanlılara çağrıda bulunan Akdağ, "Bizim hasta randevu çağrı sistemimiz var. 182 numaralı. Aslında hem Adıyaman hem de bütün Türkiye´de bu uygulanıyor. Bu 182 numaralı telefonu açtığınızda istediğiniz hastaneden randevu alabilirsiniz, bu hem sizin işinizi kolaylaştırır, hem de hastanede çalışan hekimlerimizin işini kolaylaştırır. Dolayısıyla benim bütün istirhamım; herkesin 182 çağrı merkezini arayarak, randevu almalarıdır. Bu randevular için herhangi bir ücret kesinlikle yoktur. Bu vatandaşlarımızın da işlerini kolaylaştıracaktır. Sistemin daha iyi çalışması açısından bu daha sağlıklıdır" ifadelerini kullandı.

Sezeryan Oranı Yüksek

Adıyaman´da da sezeryan doğum oranının yüksek olduğunu aktaran Akdağ, "Maalesef bu Adıyaman´da da yüksek. Burada özel hastanelerde bu oran yüksek.  Burada bir özel hastanemizin çabasına ciddi bir şekilde tanık oldum. Hem kendi çalışanlarını hem de hamileleri bilgilendirerek, çalışma yapıyorlar. Bu meseleyi de masaya yatırdık ve görüşülmesi gerekenleri görüştük? diye konuştu.

Eski Devlet Hastanesinin Durumu

Eski Devlet Hastanesinin durumu hakkında da bilgi veren Akdağ, şöyle devam etti; ?Yerinde ne yapılacağı hususu var. Biz bu alanı önemli bir sağlık alanı olarak belirlemiş durumdayız. Şimdi Türkiye´de yeni sağlıklı yaşam merkezleri yapıyoruz. Burada da bir sağlıklı yaşam merkezi yaparak, buradan vatandaşlarımızın hizmet almasını sağlayacağız.

Ne demek sağlıklı yaşam merkezi; bir aile hekimine gittiğinizde röntgen, ultrason ihtiyacı olabilir yada psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ihtiyacınız olabilir, fizik tedavi almanız gerekebilir, bütün bu hizmetleri verecek, ayrıca sürekli hasta olan kardeşlerimizi takip edecek bir alan oluşturacağız. Bu anlamda ihtiyaç olduğu esnada şehre diğer sağlık hizmetlerini de vereceğiz. Adıyaman eski devlet hastanesini biz vatandaşlarımıza özel bir alan olarak hizmete sunacağız?

Hizmetimiz Vatandaşları Memnun Edecektir

Verdikleri sağlık hizmetinin vatandaşların memnun kalacağını belirten Bakan Akdağ, "Bu hastanemiz için yıkım kararı alınmış. Dolayısıyla vakit geçirmeden oranın biran önce yıkımını gerçekleştirip, Adıyaman´ın önemli bir sağlık alanı gibi sağlıklı yaşam merkezi yapacağız. Biz sağlık hizmetini eczacılara göre değil, vatandaşa göre yapacağız? dedi.

Adıyaman Hep Cumhurbaşkanımızın Arkasında Durdu

Adıyaman´ın her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın arkasında durduğuna dikkat çeken Akdağ, şunları söyledi; ?Biz en son Bakanlar Kurulu toplantısını yaptıktan sonra yemekte Sayın Cumhurbaşkanımız Adıyaman´da yaptığı mitingden bahsetti ve ne kadar mutlu olduğunu bahsetti. Adıyaman bu açıdan müthiş bir kent. Yani Güneydoğu´da bayrak, millet, vatan dendiği zaman buna nasıl sahip çıkılacağını gösteren en güzel kentten bir tanesi. Bu referandumda da tabi evet oyları yarışacak. Erzurum ile Adıyaman yarışacak mı, bilmiyorum. Doğrusu Adıyaman´ın evet oylarının Erzurum´un önünde olmasından ben çok mutlu olurum. Hayırda yarışmak lazım.

Sayın Kılıçdaroğlu´nun dediği hayırda değil, güzel işlerde, hayırlı işlerde yarışmak lazım. Bunu da ancak evet diyerek yapabiliriz. Türkiye´ye yeni güçlü bir hükümet sistemi gerekiyor. Türkiye gitmek istediği doğrultuda gidebiliyorsa, direksiyonun başındaki Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızın birbirlerini iyi tanımaları ve birbirlerine çok iyi itimat etmeleri, böylece işi iyi götürmeleri sebebiyledir. Aksi takdirde geçmişte direksiyondakilerin birinin sağa kırması diğerinin sola kırmasıyla ülkenin ne kadar zarar etttiğini birçok kez müşahede ettik. Dolayısıyla doğru bir sistemin peşindeyiz. Burada anlamakta zorlandığımız, aslında anlıyoruz da Avrupa´da bazı politikacılara ve ülkelere ne olduğu? Yani bugün Almanya´yı veya Hollanda´yı bu referandum neden bu kadar ilgilendiriyor? Bunu iyi düşünmek lazım.

Bizim ülkenin bakanlarının konuşmasına müsaade etmezken, PKK paçavraları ile mitinglere yaptırmaları gerçekten bütün Avrupa´yı kastetmiyorum, bir utanç vesikasıdır. Tarih bunları yazıyor. Bunlardan ileride gerçekten pişman olacaklar. Belki dönüp özür dileyecekler. Avrupa sınıfta kalmaktadır. Tabi bu yanlışlarla ilgili Avrupa´dan da sağduyu sesleri yükseliyor. 16 Nisan´dan sonra referandumdan güçlü bir Evet´ten sonra, bu yanlışlarından dönecekler?

Samsat Depremi

Samsat depremi hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan Akdağ, ?Benim gene müdürüm de gelmişti. Allaha şükürler olsun ki hayatını kaybeden vatandaşımız olmadı. Ciddi biçimde binalarda fiziksel anlamda zarar olduğunu biliyoruz. Bu kadar ağır hasarlı bina varken, can kaybının olmaması gerçekten şükredilecek bir durumdur. Mala gelen devletimiz bir şekilde yerine kolay. Ben tekrardan geçmiş olsun diyorum? dedi.

Depreme Hazırlıklı Olmalıyız

Sağlık Bakanlığı olarak deprem hazırlıklarına da değinen Bakan Akdağ, şu bilgileri verdi; ?Sağlık binalarımızın yüzde 70´ni depreme hazır hale getirdik. 5 sene içerisinde 2023´e kadar bütün binalarımızı depreme hazır binalar haline getireceğiz. Adıyaman´daki binalarımız da bu anlamda güvenilir binalar. Hastanelerin deprem sırasında ayakta kalması gerçekten çok önemli. Öte yandan bizim ulusal sağlık gönüllülerimiz var. Kurtarma gönüllülerimiz. Bunların sayısı 8 bine ulaştı. Deprem ya da benzeri her tabi afette gönüllü sağlık profesyonellerine çok teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER