Akdoğan: “O Kutlu Elçinin Getirmiş Olduğu Barış ve Kardeşlik Mesajlarına çok ihtiyacımız var”

GÜNDEM 20.04.2012 11:24:18 0
Akdoğan: “O Kutlu Elçinin Getirmiş Olduğu Barış ve Kardeşlik Mesajlarına çok ihtiyacımız var”

 

Akdoğan yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, 'Sevgi ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşrifleri, muhakkak ki yeryüzünün en önemli hadisesidir. Efendimizin doğumunu anmaktan asıl maksat getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir. Milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslâmiyet'i daha iyi kavrayabilmektir. Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür. Hazreti Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, sadece Müslümanlar için değil, bütün beşeriyet için model konumundadır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Rahmet Peygamberi Efendimiz’’Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’’demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik ve güzel ahlak çağrısında bulunmuştur.

Yüce kitabımızın ve Hz. Muhammed’in kendimize güveni, sevgi ve saygıyı, kardeşliği, paylaşma ve yardımlaşma kültürünü öğütleyen sesine kulak verelim. Efendimiz’in getirdiği değerlerin ve yol gösterici öğütlerinin farkına varmak ve onları bir davranış bilincine dönüştürmek bizim temel hedefimiz olsun.

O, af peygamberiydi. Hiç affedilmez gibi gözüken davranışları bile affetti. O, incelik ve zerafet peygamberiydi. Kaba davranışlara karşı nezaketiyle yürekleri eritti.  Çocukları dikkatle dinlemek, kölelerin sofrasına oturmak, sadaka vermeyi soyluca yapmak, yanındaki kişiye dünyanın en önemli insanı olduğunu hissettirecek derecede hürmet göstermek onun nezaket sanatının ürünlerindendi.

O, rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı Yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. Nitekim Kâinatın Efendisi “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” buyurarak imanı ve kardeşliği toplumsal barışın temel taşı yapmıştır.

Özellikle Müslümanların kan ve gözyaşları üzerine medeniyetler kurmak isteyenlerin olduğu ve dünyanın çeşitli yerlerinde derin acıların yaşandığı günümüzde, bizlerin O kutlu elçinin getirmiş olduğu barış, huzur, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik içeren evrensel mesajları etrafında toplanmaya bugün de çok ihtiyacımız olduğunu unutmayalım.

Eğitim Bir  Sen Besni Temsilciliği olarak bu mübarek hafta hürmetine gerek ülkemizde gerekse tüm İslam ülkelerinde bu barış, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin olması temennisiyle Besnili kardeşlerimizin, aziz milletimizin ve bütün Müslümanların Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Haktan niyaz ederiz.” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor