Akedaş elektriği kesti Eskiköy 4 gün susuz kaldı

GÜNDEM 9.12.2013 09:25:40 0
Akedaş elektriği kesti  Eskiköy 4 gün susuz kaldı

 

Sugözü Belediye Başkanı Arif Özhan gazetemizi ziyaret ederek son günlerde yaşanan su sıkıntısı konusunda açıklamalar yaptı. Belde de vatandaş mağdur olmasın diye göreve geldiğinden beri su parası almadığını söyleyen Özhan, Belediyenin kendi imkanlarıyla hizmet verdiklerini ifade etti.

Yaşanan su sıkıntısı dolayısıyla bazı muhaliflerin sosyal medyada aleyhinde propaganda yaptığını belirten Özhan şöyle dedi. “Sugözü Beldemizde bazı aksaklıklar nedeniyle su sıkıntısı yaşandı. Tabiki yüzde seksen Beldemize su gelmektedir. Ama Yukarı mahallemizde 7-8 eve su gitmemektedir. Bu sorunu fırsat veren bazı muhalifler Besni Belediyesinin itfaiyesi ile su getirtip, bunu da sosyal medyaya taşıyıp, ‘bu beldenin rezilliği pisliği nedir’ diyerek beldemiz aleyhinde propaganda yapılmıştır. Orada bir sorun çözülecekse Su gözü Belediye başkanının çözmesi lazım Besni Belediyesi de sorumsuzluğu ile buna alet olmuştur.”

“Beldemizi bu çirkeften biz çıkardık”

“Sugözü Beldesinin halkına her zaman saygımız sonsuzdur. Benim bu laflarım bunları internet üzerinde paylaşanlaradır. 2009 yılında devraldığımızda beldemizi bu çirkeften biz çıkardık. Nasıl yaptık bedeli 1 milyon 500 bin lira olan alt yapı projemizi hayata geçirdik. Bunun hayata geçmesinde Adıyaman Milletvekilimiz sayın Mehmet Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

120 bin lira olan Tedaş borcumuzu İller bankasında yapılandırdık. Artı Maliye, Emekli sandığı SSK’ya olan borcumuzun yapılandırmasını yaptık ve bitmek üzere.”

“Hiç kimsenin kapısını çalıp su parası istemedim”

“Göreve geldiğimden bu yana Sugözü halkından 5 kuruş su parası almadım. Vatandaşım mağdur olmasın diye hiç kimsenin kapısını çalıp su parası istemedim. Benim beldemde su parası Belediyenin kasasına girmemiştir. Akedaş özelleştiği için İller bankasından gelen ödenek ile kendi imkanlarımızla elektrip parasını ödüyoruz. Akedaş’a olan borcumuz için geçen hafta Kahramanmaraş’a gittim 20 bin lirayı yapılandırdık, kendi şahsıma senet verdim ve ödedim. Yine Salı günü ay başı gelmeden 10 bin lira daha gittim ödedim.” 

Akedaş’a Parayı ödedi elektrik geldi

“Bunları o tür insanlara söylüyorum, yani bu gözü Belediye başkanı Sugözü Belediyesi bu parayı nerde getiriyorda ödüyor! Vatandaş su parası veriyor mu hayır vermiyor. Belediyenin iller bankasından gelen ödeneği aylık 14-15 bin lira elektrik parası ise aylık 16-17 bin lira. Belediyenin durumu ortadadır. Akedaş’a 40 bin lira elektrik borcumuz vardı. 10 bin lirasını verdik. Geri kalalınını da yapılandırdık ve o sorunu giderdik.”

“O Logarların yeniden yapılması lazım”

Atatürk mahallesindeki kanalizasyon sorunu ile ilgili olarak ta bilgi veren Özhan, “Daha önce viranjör getirdik, sorunun giderilmesi için ancak olmadı. O logarların yeniden yapılması lazım. Zaten bozuk yer beldenin içinde değil dışında. Ama koku rahatsız ediyor.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor