AKEDAŞ SULAMALARI KESTİ ÇOMAKLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

GÜNDEM 28.09.2012 12:24:14 0
AKEDAŞ SULAMALARI KESTİ ÇOMAKLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Çomak köylüleri sulamanın tam ortasında Elektriğini kesen AKEDAŞ ekiplerine tepki göstererek karşı koymak istedi. Ancak, 1 gün sonra Jandarma eşliğinde köye gelen AKEDAŞ ekipleri, borcu olan tarımsal sulama abonelerinin elektriklerini kesti. Köylü ise tepkili, “Şuan hasat zamanı değil, paramız yok, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Şimdi elektriğimizi kestiler, ürün tarlada kalacak, biz hasat zamanı da bu borcu ödeyemeyeceğiz”

900 sulama abonesi var!
 
AKEDAŞ’a sulamadan dolayı elektrik borcu olan köylüler kesim ekibini döverek, araçlarını darp ettiler. AKEDAŞ çiftçinin Tarımsal sulama borçlarından dolayı oluşan alacağına binaen ödenmeyen borçlar için kesim işlemi başlattı. 900’ün üzerinde Tarımsal sulama abonesi bulunan Besni’de abonelerin önemli bir kısmı Çomak köyü sınırları içerisinde ve çevresinde bulunuyor. Borçlarını ödeyemeyen köylü, kesim ekibinin tam da sulamanın en yoğun olduğu şu dönemde gelmesine çok kızdılar. Köylüler Pamuk, Mısır, Biber gibi ürünlerin suya en çok ihtiyacı olduğu dönemde kesime gelen ekiplere tepki gösterdiler.
 
Çomaklılar kesime çok kızdı!
 
dindiğimiz bilgiye göre; Bayramdan önceki Perşembe günü Çomak köyüne giden AKEDAŞ ekibi, köylülerin tepkisiyle karşılaştı.
Tarımsal sulama abonelerinin elektriğini kesmek isteyen ekibi engelleyen köylüler, araçları darp edip, AKEDAŞ görevlilerini dövdüler.  Çomak köyünün Nohudanlı çıkışında toplanan köylüler, kesimcileri burada durdurdu. Tarımsal sulama elektriği kesilen çiftçiler, burada kurumun yetkililerinin gelmesini ve borçlarının taksit yapılmasını istediler. Ancak, taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine kesimcileri bir süre alıkoyan kızgın çiftçiler, darp ederek araçlara da zarar verdiler.
 
Jandarma destekli kesim!
 
AKEDAŞ yetkilileri ise Cuma günü Jandarma eşliğinde Çomak köyüne giderek Tarımsal sulama borcu olan abonelerin elektriğini kesti. Olayların büyümemesi için Adıyaman Alay komutanlığından çok sayıda Jandarma köyde hazır bulundu. Bir gün önceki olaydan dolayı 5 kişi gözaltına alındı. Olaya karışan 5 kişi Savcılık soruşturmasının ardından serbest bırakıldı. Gazetemize konuşan köylüler, yetkililerden durumlarını soran yada çözüm noktasında çaba gösteren birinin çıkmamasına çok üzüldüklerini belirtip, “Şuan hasat zamanı değil, paramız yok, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Şimdi elektriğimizi kestiler, ürün tarlada kalacak, biz hasat zamanı da bu borcu ödeyemeyeceğiz” diyerek veryansın ettiler.

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor