AKEDAŞ’tan Suvarlı halkına haciz şoku

GÜNDEM 24.04.2013 11:36:55 0
AKEDAŞ’tan Suvarlı halkına haciz şoku

 

Yaklaşık 900 haneli Suvarlı Beldesinde vatandaş AKEDAŞ’ın gönderdiği haciz ihbarnamesi ile büyük şok yaşıyor. Haciz, elektrik borçlarına değil Belediyeye olan su borçlarına geldi. AKEDAŞ Suvarlı Belediyesindeki Elektrik alacağını tahsil edemeyince, Belediyeye su borcu olan vatandaşlara haciz gönderdi. 
Kahramanmaraş 2. İcra dairesinden gönderilen “Birinci Haciz İhbarnamesi”nde alacaklı olan AKEDAŞ elektrik Dağıtım A.Ş., Elektrik borcu olan Suvarlı Belediyesi iken alacağın tahsili 3. Şahıs olan Su borçlusu vatandaş olarak belirtilip ödenmesi isteniyor.
İhbar mektupları ellerine ulaşan Belde sakinleri de soluğu İcra dairesinde aldılar. Duruma itiraz eden vatandaşlar mağdur edildiklerini, AKEDAŞ’a herhangi bir elektrik borçları olmadığı halde haciz şoku yaşadıkların dile getirdiler.
Gazetemize gelerek yaşadıkları haksızlığı anlatan Belde sakinleri, su parasını bile ödeyemezken şimdi haciz masraflarıyla birlikte haksız bir şekilde su borçlarının tahsil edilmeye çalışıldığını söylediler.
Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Avukat Cennet Figen Kaleağası; “AKEDAŞ, borçlunun alacaklı olduğu 3. şahıslara haciz ihbarnamesi göndermektedir. 3. Şahısların borçluya böyle bir borcu yoksa 1. ve 2. Haciz ihbarnamesinin kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren bir hafta içerisinde itirazda bulunması gerekir. Eğer bu 7 günlük sürede 3. Kişiler 1’inci ve 2’inci haciz ihbarnamesine itiraz etmemişlerse borçluya ait olarak ellerinde sayılır. Dolayısıyla o borçtan sorumlu olurlar. Bu nedenle 3. Kişiler haciz ihbarnamesinin kendilerine tebliğinden 7 günlük süre içerisinde takip borçlusunun kendilerinden herhangi bir hak ve alacakları olmadığına dair itiraz etmeleri gerekir. Bu itiraz kendilerine haciz ihtarnamesi gönderen icra müdürlüklerinden doğrudan yapılabileceği gibi eğer itirazda bulunanın bulunduğu yerden farklı bir mahalde ise bulundukları yer icra müdürlüğü aracılığıyla ihtarnameyi gönderen icra müdürlüğüne itirazlarını gönderebilirler” dedi.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor