AKIN: İKTİDAR ESNAFA BİR GÜN BİLE SAHİP ÇIKMADI..!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun talimatlarıyla oluşturulan Ekonomi Masası heyeti Adıyaman ve ilçelerine gelerek esnaf ve halkın sorunlarını dinledi. Besni´ye görevlendirilen heyet içerisinde Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın,

GÜNDEM 11.04.2021 13:42:23 0
AKIN: İKTİDAR ESNAFA BİR GÜN BİLE SAHİP ÇIKMADI..!

CHP EKONOMİ MASASI ADIYAMAN´DA

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun görevlendirmesiyle milletvekilleri Türkiye´nin dört bir yanında vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinliyor. Bu kapsamda Adıyaman´a da gelen Ekonomi Masası heyeti 3 gruba ayrılarak merkez ve ilçelerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Besni´ye görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, ilk olarak Şehiriçi Minibüs durağını ziyaret ederek şoförlerle buluştu. Buranın ardından Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden heyet, Oda Başkanı Hayati İşitmen´den esnafların durumları hakkında bilgiler aldı.

Gelen heyete esnafı ayakta tutmak için oda olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan İşitmen, hükümetin de özellikle pandemi sürecinde esnafı yalnız bıraktığını dile getirdi.

Daha sonra ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları tek tek ziyaret eden heyet iş yeri sahiplerinin sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Heyet son olarak Şire Pazarı esnafıyla bir araya geldikten sonra burada bir basın açıklaması yaptı.

ŞUANDA HERKES BİR SIKINTI İÇERİSİNDE

Heyet adına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye´nin dört bir yanında esnaf ve vatandaşlar için sahada olduklarını ifade etti.

Özellikle pandemi sürecinde hükümetin yanlış politikalarla ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini aktaran Akın; ?Yazıklar olsun bu ülkeyi bu duruma düşürenlere? diyerek tepki gösterdi.

Başkan Akın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ?Ekonomi Masamızla birlikte Adıyaman´dayız. Adıyaman ve ilçelerini dolaşıyoruz. İstanbul Milletvekilimiz Gökhan Zeybek ve Uşak Milletvekilimiz Özkan Yalım ile birlikte de Besni´deyiz. Besni´nin sorunlarını, sıkıntılarını yerinde görüp çözüm önerilerimizi anlatmak için geldik. Bizi de buraya gönderen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´dur. Nedeni şudur, esnafımız, çiftçimiz sıkıntıda, şuanda herkes bir sıkıntı içerisinde. Özellikle de bu pandemi sürecinde esnafımız kendi kendine mücadele ediyor. Devleti yanında görmek isteyen esnafımız sadece yasaklarla karşılaşmış. Yasaklar esnafın dükkanından içeriye giriyor ama lebalep kongrelerden içeriye girmiyor. Bunun adına insafsızlık, adaletsizlik denir. Bunun ne akılla ne bilimle hiçbir şeyle alakası yok? şeklinde ifade etti.

ESNAF SİFTAH YAPMADAN DÜKKAN KAPATIYOR

Pandemi sürecinde çoğu esnafın siftah bile yapamadan işlerini kapattığını dile getiren Akın şöyle devam etti; ?Burada iyi yönetilemeyen, savrulan bir Türkiye var ve bunun bedelini de maalesef esnafımız ödüyor. Biz şuanda Besni´deyiz, burası büyük bir tarım bölgesi ama maalesef elektrik faturalarıyla boğuşuyor. Nasıl boğuşuyor, iki yılda sulamadaki elektriğe yüzde yüz sekiz zam geldi. Allah aşkına buradaki vatandaşlarımıza soruyorum, bu çiftçi nasıl üretecek, nasıl satacak, nasıl kazanacak. Üretse para etmiyor, satsa da para etmiyor. Onun için tarlasını, toprağını terk ediyor.

Bunun yanı sıra esnafımız zaten dükkanlarını açamıyor. Esnafımıza bir günlüğüne bile bu iktidar sahip çıkamadı. Ama esnaf yerine beş kişilik o gruba bir günde 9 milyar liralık vergisini sildi. Hadi gelin silin bu esnafın da, tarımla uğraşan vatandaşın da borcunu. İşte biz onlar için bu memleketi dolaşıyoruz, onun için Türkiye´nin dört bir yanındayız. Şuanda Sinop, Karabük, Yalova, burada ve başka bölgelerde bütün milletvekillerimiz sahada. Allah´ın izniyle, milletimizin desteğiyle önümüze gelen ilk sandığı kazanacağız. Millet artık yalana dolana inanmıyor. Bakıyorsunuz yandaş kanallara sanki Türkiye değil başka bir pembe ülke. Ama gerçekler cepte. Esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Veresiye defterleri almış başını gitmiş, kira geliyor, elektrik geliyor, faturalar geliyor ve bizim vatandaşımız parası olmadığı için akşam eve geç gidiyor. Yazıklar olsun bu ülkeyi bu duruma düşürenlere. Şimdi biz muhalefetimizi yapıyoruz, çözüm önerilerimizi de hazırlıyoruz. Hiç merak etmeyin Allah´ın izniyle, milletimizin desteğiyle iktidara geleceği ve bütün bu sorunları çözeceğiz. Bütün projelerimizi yandaştan yana değil halktan yana kullanacağız. Şeffaf olacağız. Neyin ne kadara yapıldığını bu millet bilecek. Ne yaparsak yapalım hesabını vereceğiz. 5 liralık bir şey 5 lira olarak milletin karşısında olacak. Şuanda iktidardakiler 83 milyonun parasını babasının parası olsa bu kadar rahat harcayamaz. Hesabını sorduğumuzda bize bu bir ticari sır diyorlar? diye konuştu.

BU DÜZENDEN BİRLİKTE KURTULACAĞIZ

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın açıklamalarını şöyle tamamladı; ?Burada esnaflarımızı tek tek dolaştık. Bu ülkenin esnafı büyük esnaf, derdini, çilesini hep içine atıyor ama artık son damlasına gelmiş. Biz onların temsilcisi ve sözcüleri olarak sahadayız, onların sıkıntılarını dile getiriyoruz. Faturalar birikmiş, 300 liralık elektrik faturası gelince elektriği kesiyorlar ama bir yandan da 9 milyarlık vergi borcunu bir kalemde siliyorlar işte biz bunları milletimize anlatmak zorundayız. Her fırsatta anlatıyoruz. İnşallah birlikte bu düzenden kurtulacağız ve herkesin hakça kazandığı devletin iktidarının iktidarımızda şeffaf olduğu ve herkesin rahat nefes aldığı, çiftçinin de gencinin de kazandığı bir Türkiye´yi birlikte inşa edeceğiz.

İşsizlik diz boyu, TÜİK açıklama yapıyor enflasyon yüzde 11-12 diyor ama millet yemiyor artık. Bu iş artık bitti, yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Bütün Adıyamanlı hemşerilerimize misafirperverlikleri için milletvekillerim adına teşekkür ediyorum. Her fırsatta hizmetinizdeyiz, milletimizin de hizmetkarıyız? dedi.

Daha sonra heyet Besni´deki incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor