Ali Parıl Sümer’in 2. Kitabı yayınlandı

GÜNDEM 16.01.2013 13:00:44 0
Ali Parıl Sümer’in 2. Kitabı yayınlandı

 

“İktisat, Sosyoloji ve Siyaset Üçgeninde Cumhuriyet” adındaki kitap,  için Ali Parıl Sümer; “Cumhuriyet Dönemi’ni İktisad-Siyaset-Sosyoloji üçgeninde incelediğim yarı akademik bir çalışmadır. Ancak 2002 yılından bu yana gözlemlediğim, terörü yeniden palazlandıran ve inanç bölünmesi izlenimleri yaratan endişe verici gelişmelerin biraz daha aydınlanmasını beklemeyi uygun gördüm” diyor.

Süleyman Demirel’in önsözünü yazdığı kitap Ali Parıl Sümer’in ikinci kitabı. Daha önce de yani 2003 yılında “Devlet Kuşu-Deve Kuşu-İnsan Başı” isimli bir kitabı yayınlanmıştı.

Ali Parıl Sümer kimdir?

29 Ekim 1935’te BESNİ ‘de doğdu.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (Mülkiye) bitirdikten sonra,ABD Vanderbilt Üniversitesi’nde lisans üstü öğrenim ve Mülkiye’de iktisat doktorasını tamamlamıştır.İçişleri Bakanlığı’nda stajyer olarak kamu görevine başlayan Sümer,kısa süren kaymakamlığını takiben ekonomi bürokrasisine geçmiş,çeşitli kurum ve kuruluşlarda uzman ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra,2000 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı  Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nden emekli olmuştur.

Bu arada,akademik kariyerine de devam eden Ali Parıl SÜMER,çeşitli üniversitelerde dersler vermiş,1970-1975 yıllarında Belçika Louvain Üniversitesi’nde “A Bank of Econometric Knowledge”araştırma projesinin sekreterlik görevini yürütmüştür.

DYP kurucusu ve MKK üyesi olarak bir siyaset denemesi de geçiren yazarın,2003yılında yayınlanan “Devlet Kuşu-Deve Kuşu”başlıklı anı kitabı,yerli ve yabancı çeşitli dergi ve yabancı çeşitli dergi ve gazetelerde Türkçe ve İngilizce yayınlanmış kırk civarında makale ve incelemeleri vardır.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor