Alişar Köyünde 4. Geleneksel Kutlu Dogum şöleni yapıldı

GÜNDEM 24.04.2012 10:20:22 0
Alişar Köyünde 4. Geleneksel Kutlu Dogum şöleni yapıldı

 

Besni Hacı Reşit Camii İmam Hatibi Abdullah Kandemir’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Hamit Aslan, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin doğum gününü de içerisine alan Kutlu Doğum Haftasında yine bir Kutlu Doğum Şölenini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bu organizasyonun, bu işe gönül vermiş birkaç kişinin çabasıyla geçekleştiğini söyledi. Ayrıca şölene destek olarak programın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan; Ana Sponsor; Bayram İşlerim’e diğer sponsorlar Besni Ünlü Çırçır Fabrikası sahibi; Bayram Ünlü’ye, Yılmaz Eczanesi sahibi Ömer Yılmaz ve Ayhanlar Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ayhan’ a ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür etti.

Besni İlçe Müftüsü Musa Çiftçi, yaptığı konuşmasında Kutlu Doğum Haftasının bu yılki konusunun “Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” olduğunu ifade etti. Bu kapsamda müslümanın müslüman üzerinde birtakım haklarının olduğunu söyledi. Ayeti kerimede de “müslümanların, ancak kardeş olduklarını” ifade etti. Ayrıca Alişar Köyünde artık geleneksel hale gelen 4.Geleneksel Kutlu Doğum Şölenini gerçekleştirdikleri için Alişar Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (AL-DER) teşekkür etti.

Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Alişar Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile emeği geçen herkese çok teşekkür etti. Böyle güzel etkinliklerin artmasını temenni ettiklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından program sponsorlarına plaketler verildi.

Düzenlenen şölen kapsamında sahne alan ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül, misafirlere muhteşem bir konser verdi. Şimdiye kadar hayatında verdiği konserler içerisinde bu şekilde küçük bir köyde verdiği konser sayısının bir veya iki olduğunu söyledi. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Misafirlere etli pilav, cacık ve tatlı ikramı yapıldı.

Ayrıca Viyanadan getirilen Kabe Örtüsü ziyarete açıldı.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor