Alkan'dan Besni'ye Mega projeler...

GÜNDEM 9.11.2013 10:26:42 0
Alkan

 Önceki gün Gazetemizde gerçekleşen söyleşide Alkan en önemli projesini Belediye, Hükümet Konağı ve Adliye binasının yerine yapılacak olan Kent Meydanı olarak açıklıyor.

“Besnililer herşeyin En iyisine layık” 

“Besni’de aday adayı olma veya belediye başkan adayı olma yönündeki gayretle çalışmalarım da, Besni’yi birici sınıf halk olarak gördüğümden, her şeye layık olduğunu düşündüğümden, Besnimize bir batıdaki bir takım halkların sahip olduğu, istifade ettikleri imkânlardan Besnimizdeki vatandaşlarımızın da faydalanması açısından büyük projelerlerimiz var. Bunu AK Parti iktidarı ile yapabilecek gücümüz var, Dünya Lideri olan bir Başbakanımız var, altın gibi Grup Başkan Vekilimiz ve göz bebeği vekilimiz var. Bunlarla birlikte Besni’ye gelmeyecek yatırım yoktur.” 

“Besni’ye güzel bir meydan ve altında 4 katlı otopark”

“Besni’mizde bir meydan yoktur, insanların nefes alacağı bana göre adres göstereceği belli başlı bir yer yoktur. Besnimize güzel bir kent meydanı kazandırmak, kent meydanı kazandırırken yer altına eksi yirmi, otuz kotlarına kadar dört katlı otopark, beşinci katı yer altı çarşısı olmak üzere güzel bir mega projeye hep beraber imza atabiliriz. 

Besni’nin dışarıdan gelen yerli veya yabancı turisti yok. Besni’yi cazibe merkezi haline getirebiliriz. Bizim tarih kokan bir aşağı Besnimiz var. Tarihi dokusuna uygun bir şekilde, tarihi bugünümüze yansıtacak şekilde eski evleri yeniden imar edip hanıyla, hamamıyla turizme kazandırıp oralara Nemrut’a giden Adıyaman’a Piri Mağaralarına giden Sofraz’a gitmek isteyen yerli, yabancı turistlerimizin Besni’ye çekmek marifetiyle bir canlılık getirmek içten bile değil. 

Bunun yanı sıra insanlarımızın bir hafta sonunu veya bazı akşamlarını veya bazı günlerini geçirebileceği, sosyal aktivite yapacağı hiçbir ortam yoktur. Mevcut olan tabi ki yer noktasında ısrarım yok ama bunlarda istişare ile olabilecek şeyler. Mevcut olan yerle ilgili olarak da kafamda oturmuş bir proje var zaten. 

 Bizim Besnimizin değerleri var. Besni biberimiz var ama sanayisi yok, üzümümüz var ama sanayisi yok, bademimiz var sanayisi yok. Besni’ye özgü bir takım şeyler yapmak istiyoruz.” 

Akiller meclisini kuracağız. Sadece Besni’de yaşayan hemşerilerimiz değil, Besni dışında olanları da bu meclise dâhil edeceğiz. El ele, gönül gönüle, omuz omuza vererekten Besni’de ne varsa, nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa ortak akımla ve ortak yolla bu işi çözmenin derdindeyiz.” 

Su ve yol sorunu elzem olan şeylerdir

Reşit Alkan ilçe sorunlarında su ve yol sorununu Belediyelerin asli görevleri arasında olduğunu belirterek, “Su sıkıntısı projelerimiz arasında yoktur. Çünkü 21. Yüzyılda bu sıkıntı olmamalı, su sıkıntısı aşılmış bir mevzu olması gerekiyordu. Buda bizim için bir proje değil ilçemizin bu hizmeti tam manasıyla alması noktasında gereken yapılacaktır. Sudur, yoldur bunlar elzem olan şeylerdir, bunlar mutlaka yapılması gereken şeylerdir. Bunları ben proje olarak bile saymıyorum. Gelindiği günde böyle bir proje, böyle bir sıkıntı varsa zaten el atılıp ondan sonra diğer sorunlara bakmak marifetiyle yol kat etmek istiyorum.”

Trafik sorunu için çözümlerimiz var!

“Besni’mizde dar yollarımız var, trafik için kavga ediliyor, insanlar birbirlerini üzüyor. Tabi ki bunlar hoş şeyler değil. Bunları da çözmek noktasında cep otoparklarıdır, biraz önce söylediğimiz gibi kent merkezinin altındaki otoparklarla, yol genişletme çalışmalarıyla, yeni otogarla ve benzeri çalışmalarla bu işin üstesinde geleceğimize inanıyorum. 

Ben olmadım, kim olursa olsun buyursun bu işleri yapsın ama bu bir hizmet yarışı hepimiz güzel şeyler yapmak için yarışıyoruz ama diyoruz ki biz projelerimizde iddialıyız ver Besni için varız diyoruz.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor