Almanya’dan Besni’ye dost eli

.

GÜNDEM 24.02.2023 14:52:00 0
Almanya’dan Besni’ye dost eli

Besni ile kardeş şehir olan Almanya’nın Troisdorf Belediyesi Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu’nun girişimleri sonucu Besni’deki depremzedelerin istifadesine sunulacak olan bir tır yardım malzemesi gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi nedeniyle büyük yıkım yaşayan Besni’ye Almanya’daki kardeş şehri olan Troisdorf kentinden dost eli uzandı. Troisdorf Belediye Başkanı Alexander Bieber ve beraberindeki heyet Merinos’un Almanya’daki şirket merkezini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette Besni ve Troisdorf’un yıllardır süregelen kardeşlik ilişkisinin altını çizen Başkan Bieber acil durum yardımı olarak 80 kişilik 4 adet sahra çadırı, bin adet FFP2 maskesi, 100 adet gıda kolisi ve ısıtıcıdan oluşan yardım tırını Besni’ye gönderdi.

Gönderilen yardımlar Besni ve AFAD koordinasyon merkezlerine ulaşırken yardımları Besni’de Merinos fabrikası önünde hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Koordinatör Kaymakam Naif Yavuz ve Besni Troisdorf Derneği Başkanı Haci Arslan teslim aldı.

Yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Besni Kaymakamı Çağlar Partal; “Besni ile kardeş şehir olan Troisdorf şehrimizden hayırsever Erdemoğlu Ailesinin vesilesiyle bu yardımlar bize ulaştı. Bu zor günümüzde bize destek oldukları için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Besni Troisdorf Derneği Başkanı Haci Arslan ise; “6 Şubat günü meydana gelen yıkıcı depremden dolayı ülkemizin 10 vilayeti büyük ölçüde etkilendi. Bunlar arasında olan ilçemize desteklerini esirgemeyen Troisdorf Belediyesine, bu yardımlara vesile olan ilçemizin hayırsever ailesi Erdemoğlu Ailesine ve yine değerli hayırseverimiz Burhan Karasu’ya teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: Almanya’ Besni’

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor