Alperen Ocakları deprem şehitleri için mevlit okuttu

Besni Alperen Ocakları Başkanlığı 6 Şubat günü meydana gelen büyük deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için mevlit programı düzenledi.

GÜNDEM 23.06.2023 14:58:00 0
Alperen Ocakları deprem şehitleri için mevlit okuttu

Merkez Mustafa Kara Camiinde düzenlenen mevlit programına çok sayıda vatandaş katıldı. Yatsı namazına müteakip başlayan program din görevlilerince Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak deprem şehidi vatandaşlar için dua edildi. 

Mevlit programının ardından konuşan Besni Alperen Ocakları Başkanı İsrafil Yalçın; “06.02.2023 pazartesi günü saat 04:17 de arz huysuz bir canavar gibi uğuldayıp, kendimizi güvende hissettiğimiz evlerimiz beşik gibi sallanmaya başladığı vakit zamanın ve mekanın sahibi olan Allah (c.c) hazretlerinin kudretine bilfiil şahit olduk. 

45 saniyede nice evlat babasız, nice baba evlatsız kaldı. 45 saniyedenice ana kuzusu anasını,  nice analar kuzusunu kaybetti. 45 saniyede nice zengin fakir oldu,  nice mal zail oldu ve o meşum 45 saniye sonunda ezel ve ebed olanın hakim ı mutlak Allah olduğu hakikati tüm heybeti ile kendini tekrar bizlere hatırlattı. 

Peygamber efendimiz buyuruyor ki Şehitler 5 kısımdır: 1 Bulaşıcı hastalığa yakalananlar, 2 ishale tutulan, 3 Suda boğulan, 4 göçük altında kalan, 5) Allah yolunda savaşırken ölenler. ( Buhârî Cihad 30 müslim İmâre) 

Biz Allah ve Resulüne itaat ettiğimiz için muhakkak ki bize isabet eden ve edecek hayrın ve şerrin de Allah'ın izniyle olduğunu biliyor ve buna iman ediyoruz. Bu nedenle inşallah Kebaire bulaşmamış, Allah'a şirk koşmamış ve yerin ağırlığını kustuğu, dağların hallaç pamuğu gibi savrulduğu bu günde Rahmet-i Rahman'a kavuşan kardeşlerimizin de inşallah şehit olduğuna inanıyoruz. 

Arzın Herc-ü ment olduğu o günlerde Biz Alperen ocakları olarak önce insanımızın yıkıntılardan kurtarılmasında, sonra yaraların sarılmasında ve en nihayetinde bir lokma ekmek bir yudum suya ulaşmasında elimizden gelen çabayı gösterdik. 

Gerek Adıyaman şehir merkezinde, ilçelerde köylerde ulaşabildiğimiz yaralı gönüllere dokunmak, babasız kalan yetimlerin başını okşamak, insanımızın bir kap sıcak yemek bir taze ekmeğe ulaşması için Alperenler gece gündüz dememiş yorgunluk ve yılgınlık göstermemiştir. Rabbim hepsinden razı olsun. 

Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin muazzez ruhları ve geride kalan yakınlarının yaralı gönüllerine bir teselli ve şifa olması ümidi ve iştiyakı ile merkez Mustafa kara Camii'nde Alperen ocakları Besni şubesi olarak Mevlid-i şerif okuttuk.  Mevlidimize katılan Besnili hemşerilerimize, STK başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Kaynak: Murat Orhan-Muhabir


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor