Alperenler’den Çanakkale Zaferi açıklaması

GÜNDEM 27.03.2013 08:37:25 0
Alperenler’den Çanakkale Zaferi açıklaması

“Bundan 98 yıl önce zamanın emperyalist devletlerinin Osmanlı devletini boğmak üzere bogazını sıkmaya çalıştıkları bir zaman diliminde cereyan eden Çanakkale muhabereleri, Kendisinden sonra gelenlere 3 dakika kazandırmak için, kendi cenaze namazlarını kılarak hayatlarını feda edenlerin, bu ülkenin doğusundan, batısına, kuzeyinden güneyine, Kıblesi Bir, Allah’ı Bir, Peygamberi Bir olan insanların kanlarının birbirine karıştığı ve aynı  topraklar üzerinde fidanlara can verdiği, Merhum Mehmet AKİF’in dediği gibi, Asım’ın neslinin namusunu çiğnetmediği ve Bedr’in aslanlarının ancak bu kadar şanlı olduğu bir savaşın adıdır.

Bu gün tarihinden, geçmişinden kopuk herhangi bir insanın hatırlamadığı veya bilmediği o savaş, Müslüman Türkün varlık savaşıdır. Kendisine ait olamayan tarihe, sanata ilgi ve alakası hudutsuz ve çapsız olanlar, metrekareye düşen mermi sayısının keyfiyeti karşısında alaka duyabileceklermi?

Bir ruh ve iman abidesi olan Çanakkale savaşları, kardeşlerin illa ki aynı ana ve babadan olmayacağının da , “muhakkak ki inananlar kardeştir” ayetinde buyurulduğu üzere iman edenlerin kardeşliğinin daha yüce ve asli kardeşlik olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu gün bizim Çanakkale’den almamız gereken dersler ve oturup düşünmemiz gereken hususlar olduğu aşikardır.  Bu vesile ile; Çanakkale şehitlerimizin şahsında tüm şehitlerimize Rabb-ül Alemin olan Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor