Altyapısı olmayan köy kalmayacak

Besni Kaymakamlığı ilçe Özel İdare Müdürlüğünün 2018 yılı bütçesi 8.5 milyon lira olarak onaylandı. Taziye evi, Kanalizasyon, köy içi kilit taşı ve içme suyu gibi kalemlerde çok sayıda köye yatırım yapılacağı belirtildi. Kaymakam Gencer, ?2018 yılı sonund

GÜNDEM 1.12.2017 12:38:07 0
Altyapısı olmayan köy kalmayacak

Besni Kaymakamlığı ilçe Özel İdare Müdürlüğünün 2018 yılı bütçesi 8.5 milyon lira olarak onaylandı. Taziye evi, Kanalizasyon, köy içi kilit taşı ve içme suyu gibi kalemlerde çok sayıda köye yatırım yapılacağı belirtildi. Kaymakam Gencer, ?2018 yılı sonunda köylerimizin hiç birinde alt yapı eksikliği kalmıyor? dedi.

2018 yılı bütçesi

8 buçuk milyon

Besni Kaymakamlığı ilçe Özel İdare Müdürlüğünün2018 bütçesi onaylandı. Bütçede, içerisinde toplulaştırma haricindeki Kanalizasyonu olmayan 7 köy ile birlikte toplam 51 köye yatırım yapılacağı belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Kültür Salonunda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, il genel meclisi üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan toplantıda ilçe Özel İdare Müdürlüğünün2018 yılı yatırım programı, gelir ve gider bütçesi 8 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Köylerin alt yapı

Sorunu kalmayacak

Toplantıda 2018 yılında ilçeye bağlı köylerin alt yapı sorunlarının tamamının halledileceğini ifade eden Kaymakam Gencer şunları kaydetti; ?İlçemiz genelinde toplulaştırma dışında kanalizasyonu olmayan 7 tane köyümüz vardı onlarında hepsini İl Özel İdaresi programına aldık.

Allah izin verirse 2018 yılı sonunda köylerimizin hiç birinde alt yapı eksikliği kalmıyor. Bir kısmının ihalesi yapıldı bir kısmı da 2018 içerisinde ihale edilecek ve bu kanalizasyon meselesi gündemimizden çıkacak.

Üst yapıya ağırlık verilecek

İçme suyuyla ilgili de 2018 Özel İdare Programına gerekli yerler yazıldı. Daha da eksik çıkarsa onu da KÖYDES programına dahil eder içme suyuyla ilgili de sıkıntılı bir durumumuz kalmayacak. Artık biraz daha üst yapıya ağırlık verilmeye çalışılacak.

İnşallah 2018 yılı hem Adıyaman genelinde hem de Besni ilçemizde köylerimizin alt yapı sorunlarının çok ciddi anlamda çözüldüğü, artık biraz daha üst yapıya geçildiği önemli bir yıl olacak? diye konuştu.

Binbaşı Aydın´dan Önemli Uyarı

Daha sonra konuşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın ise; ?KÖYDES ve Özel İdare konusunda köylerimize yapılan yatırımlar geldiğinde mutlaka karakolumuzla paylaşalım ki yapılan yatırımların muhafazası, korunması ve oradaki çalışmanın sıhhatli yapılabilmesi için bizlerde destek veririz. Ülkemizde biliyorsunuz hem yurt içinde hem de yurt dışında terör operasyonlarımız devam ediyor devam da edecek. Bu operasyonlar neticesinde başarılı sonuçlar aldık. Kayda değer çok başarılı sonuçlarımız var. Bundan dolayı terör örgütleri artık bir çıkmaza girdi ve kendilerine bir çıkış yolu arıyorlar. Bu noktada daha çok hata yapacaklarını biliyoruz. O yüzden köylerimize gelen şüpheli şahıs, şüpheli araç var ise hiç zaman kaybetmeden mutlaka karakollarımıza bilgi verin? dedi.


Anahtar Kelimeler: Altyapısı olmayan kalmayacak

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor