Antepfıstığı ve Badem çalışma grubu gezisi Besni’de yapıldı

GÜNDEM 10.10.2012 12:05:56 0
Antepfıstığı ve Badem çalışma grubu  gezisi Besni’de yapıldı

 

Teknik geziye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Bahçe Bitkileri Daire Başkanı, Bakanlık müşaviri, Adıyaman İl Müdürü, Üniversitelerin ve Bakanlığın Araştırma Enstitülerinin araştırmacı konu uzmanları, yetkililer sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 120 kişi katıldılar.

Ülkemizin değişik kesimlerinden katılan konu uzmanları Besni’de yetiştiriciliği yapılan ve ekonomik önemi büyük olan Antepfıstığı ve badem bahçelerini gezerek çiftçilerden bilgi aldılar yine çiftçilere teknik bilgiler verdiler. İlçemizde 190,000 dekar Antepfıstığı üretimi olup bu bahçelerden bazıları gezildi. Teknik geziye katılan misafirler ilçe merkezinden hareketle Sarıyaprak beldesi-Çakırhöyük –Konuklu – Üçgöz güzerhagında bahçelerde incelemelerde bulundular.

Antepfıstığı ve Badem yetiştiriciliğinde birim alandan daha fazla kaliteli ve bol meyve alınabilmesi için gerekli bakım ve beslenme yetiştiricilik konularında çiftçilere de konu uzmanları tarafında bilgiler verildi. Türkiyenin değişik yerlerinden gelen akademisyen ve idarecilerin katıldığı teknik gezinin ilçemizde olması ve bu insanların ilçemizi görmeleri ilçemizin tanıtımı ve yetiştiriciler için büyük önem arz ediyor.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor