32 DERSLİKLİ VAKKAS KUMRAL İLKOKULU TÖRENLE AÇILDI

Hayırsever hemşerimiz Onur Kumral tarafından babası Vakkas Kumral adına Besni eğitimine kazandırılan 32 derslikli ilkokul düzenlenen törenle öğrencilere kapılarını açtı.

GÜNDEM 13.09.2022 13:49:00 0
32 DERSLİKLİ VAKKAS KUMRAL İLKOKULU TÖRENLE AÇILDI

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 15 Temmuz Şehitler Mahallesinde temeli atılan ve modern mimari yapısıyla göz dolduran 32 derslikli Vakkas Kumral ilköğretim okulu için açılış töreni düzenlendi.

Törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, siyasi parti başkanları, STK Temsilcileri, belde belediye başkanları, muhtarlar, Hayırsever Kumral Ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören hayırsever hemşerimiz Vakkas Kumral’ın öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi ilgiyle izlendi.

KUMRAL: ERDEMOĞLU AİLESİNİN AÇTIKLARI YOLDA ARKALARINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Gösterinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan hayırsever hemşerimiz Onur Kumral; “ Öncelikle biz bu işi yaparken işimizi kolaylaştıran önceki kaymakamımız Nazlı Demir hanımefendiyi anmadan edemem.  O kadar işimizi kolaylaştırdılar ki, biz geçen yıl 9 Eylül’de burada temel attık. Allah’ın izniyle bu yıl yine Eylül ayında da bu güzel eseri sizlere teslim ettik. O yüzden çok teşekkür ediyorum.

Milli Eğitim Müdürümüzün nezdinde asıl öğretmen arkadaşlarımız bu okulun asıl sahibi sizlersiniz. Sizlerden tek ricamız burada Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına uyum sağlayabilecek çocuklar yetiştirmeniz. Eğer bunu yaparsanız biz başka bir şey istemiyoruz. Sayın valimizle az önce konuştuk, kendileri bizden bir kütüphane istedi, onu da yapacağız. Sizlere buradan sözünü veriyorum. Benim ve eşimin de en büyük isteklerinden birisiydi bir kütüphane yapmak onu ilimize kazandıracağız. Besni’ye yapacağımızın devamıyla ilgili de şuanda tüm yetkili arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bu inşallah bir başlangıç olsun. Bizde Erdemoğlu Ailesinin açtıkları yolda arkalarından takip edeceğiz. Yetişemeyiz ama elimizden geldiği kadar arkalarından gideriz” dedi.

İLÇE HALK KÜTÜPHANESİNİ DE KUMRAL AİLESİ YAPACAK

Daha sonra konuşan Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ise; “ 2019 yılında Besni Eğitim Vakfının bir etkinliği dolayısıyla İstanbul’daydık. Vakkas ağabeyimizle bu konuyu istişare etmiştik. Sağ olsun Vakkas ağabey de zaten böyle bir düşüncesi olduğunu söylemişti. Oğlu çok değerli Onur ağabeyimizle istişare ettik ve 2019 yılında bulunduğumuz alana okulun yapımıyla ilgili bir karar vermiş olduk.

Daha önce çizdiğimiz planda okul buraya sığmıyordu. Yaptığımız imar çalışmasıyla okulumuzun alanını genişlettik. Eksikleri vardı, en önemlisi yol problemiydi. 15 Temmuz Şehitler Mahallemizin kanalizasyonu, yağmur drenajı ve yol problemini Allah’ın izniyle çözdükten sonra bugün böyle güzel bir günde bir araya geldik.

Besni, eğitime verdiği değeri her alanda ifade eden ve bunu fiili olarak gösteren bir ilçedir. Bunun bir örneğiyle daha beraberiz. Vakkas ağabeyimize göstermiş olduğu özveriden dolayı, Onur ağabeyimize bugüne kadar göstermiş olduğu fedakarlıklardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.  Hayırseverler ilçemize çok güzel eserler bırakmaktalar. İnşallah bu eserlerin sayısı daha da artar.

Ben buradan ilçemize ilçe halk kütüphanesinin de yine Onur ağabeyimizin vesilesiyle kazandırılacağını ilan ediyorum.  Millet Bahçemizin hemen yanında, aynı zamanda Millet Bahçesi kütüphanemizin de bahçesi olacak şekilde bir ilçe halk kütüphanesi ilçemize hayırlı olsun. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AŞÇI: BU ÖLÜMSÜZ BİR ESER

Başkan Emre’nin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ise; “Tabi 12 Eylül itibariyle sayın valimizin önderliğinde Adıyaman’da 163 bin öğrencimiz, 11 bin öğretmenimiz ve 820 okulumuzla eğitim öğretim faaliyetini başlattık. Bütün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu heyecanı yaşıyor. Tabi 820 okulumuzdan bir tanesini eğitim ailemize bağışlayan Kumral Ailesine ben çok teşekkür ediyorum. Bu okul var olduğu müddetçe buradaki öğrenciler Kumral Ailesine teşekkür etmeye devam edecekler. Bu çok ölümsüz bir eser, ben tekrar emekleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

PARTAL: BESNİ’DEKİ EĞİTİM ALTYAPISI ÇOK İYİ BİR DÜZEYE ULAŞMIŞ

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Çağlar Partal ise; “Buraya geleli çok kısa bir süre oldu. Ancak Besni ile ilgili herkesin Besni bir eğitim şehri, eğitime çok önem veriliyor şeklinde söyleniyor. Besni’de yaşamasalar bile Besnililer gittikleri yerlerde mutlaka eğitime önem verirler deniliyor hep. Bu soyut tanımlamanın bugün somuta düştüğünü mutlulukla görüyoruz. Besni bu anlamda çok şanslı, gerek devletimizin gerekse de Vakkas Kumral gibi hayırseverlerimizin yatırımları sayesinde buradaki eğitim altyapısı çok iyi bir düzeye ulaşmış. Bizlerde idareciler olarak bu yeterli fiziki altyapıyı insanlığa, ülkemize, devletimize faydalı beşeri altyapıya dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız. Ben bu temennilerle ailemize ilçemiz adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

ÇUHADAR: HAYIRSEVERLER BESNİ’YE OLAN VEFA BORCUNU ÖDEMEK İÇİN SIRAYA GİRMİŞLER

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise; “Ne mutlu Vakkas beyin ailesine ki kendisi adına okul yaptıran bir evlat yetiştirmiş. O anneyi, o babayı tebrik ediyorum. Vakkas Kumral bundan sonra doğduğu büyüdüğü şehirde ismini taşıdığı bir okulla da anılacak. Buradan geçenler Vakkas beyi hayırla yad edecek, hep güzel anacaklar. Ben Kumral Ailesine çok teşekkür ediyorum. Zengin odur ki parasını paylaşabilen kimsedir. Yoksa çok parası olan çok zengin değildir. Parasını gerekli yerlerde gerektiği gibi harcayabilen gerçek zengindir ve bu kültür de Besni’de var. Sadece Kumral Ailesi değil, Erdemoğlu Ailesi ve diğer birçok aile doğduğu büyüdüğü topraklar olan Besni’ye dönüp ona vefa borcunu ödemek için sıraya girmiş durumdalar. Biz Ekim ayının başında da Erdemoğlu Ailesinin bitirdiği bir okulu açacağız. Geçen yıl yine Erdemoğlu Ailesinin başka bir okulunu açtık. Geçen ay bir başka protokol imzaladık. Yani ay geçmiyor ki Besni’de bir hayırsever kapımızı çalmasın ve bize ben şu hayır işini yapacağım demesin. Ben bütün Besnili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu okul da emeği geçen ustasından işçisine öğretmeninden okul müdürüne mimarından mühendisine milli eğitim teşkilatına, ilçemiz kaymakamına ve bende söz etmeden geçemeyeceğim Nazlı Demir hanımefendinin de burada büyük emekleri var ona, belediye başkanımıza ve Kumral Ailesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarından 32 derslikli Vakkas Kumral ilkokulu kurdele kesimiyle birlikte öğrencilere kapılarını açtı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor