Asayiş olaylarında düşüş yaşandı

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, il emniyeti olarak merkezde ve 8 ilçede yürüttükleri asayiş ve güvenlik hizmetleriyle asayiş olaylarında yüzde 14´lük bir düşüş sağladıklarını ifade etti.

GÜNDEM 29.07.2017 10:20:53 0
Asayiş olaylarında düşüş yaşandı

Asayiş olaylarında %14´lük Düşüş var

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, il emniyeti olarak merkezde ve 8 ilçede yürüttükleri asayiş ve güvenlik hizmetleriyle asayiş olaylarında yüzde 14´lük bir düşüş sağladıklarını ifade etti.

Alper, yaptığı açıklamada,  Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü olarak Adıyaman İl Merkezi ve bağlı 8 ilçe yürüttükleri asayiş ve güvenlik hizmetlerinin zaman zaman istatistik bilgilere de ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Bu anlamda 2016 yılının ilk 6 ayının 2017 yılının ilk 6 ayını karşılaştırdıklarında genel asayiş olaylarında yüzde 14´lük bir düşüş olduğunu memnuniyetle müşahede ettiklerini aktaran Alper, şöyle devam etti; ?Bu manada Adıyaman halkının bizlere sağlamış olduğu desteği de göz ardı edemiyoruz. Ben sizin aracılığınızla Adıyaman kadirşinas halkımıza huzur ve güven şehri Adıyaman´ın değerli vatandaşlarına şükranlarımı bir kere daha arz etmek istiyorum.

Adıyaman il genelinde geçtiğimiz yılla bu yıllı karşılaştırdığımız da söylediğimiz gibi kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 13´lük bir azalma mevcut. Geçen yıl 2006 olan bu sayı bu yıl 1747´ye düşmüş, yine mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 19´luk bir azalma görülüyor. 1034 olan mal varlığına karşı işlenen suçlar bu yıl ilk 6 aylık periyotta 913´e düşmüş, yine aile içi ve kadına karşı şiddet suçlarında da geçtiğimiz yıla göre yüzde 12´lik bir azalma söz konusu. Bu da 220´den  193´e düşmüş, toplamda asayiş olaylarımız da yüzde 14´lük   azalma mevcut. Tabi bu bizi biraz daha motive edip bu sayıyı daha da azaltmak adına önümüzde ki yıllarda daha farklı çalışmalar yapmamız gerekiyor? dedi.

 Terör Örgütleri İle Mücadelemiz Devam Ediyor

Terör örgütleriyle mücadelelerinin devam ettiğini anlatan Alper, "Başta FETÖ terör örgütü olmak üzere bölücü örgütlerle PKK, KCK terör örgütüyle  yine diğer bir terör örgütü olan narkotik suçlarıyla mücadelemizde artarak devam ediyor. Ben yine geçen yıla bu yıl karşılaştırdığımızda hırsızlık oranlarını bahsetmek istiyorum. Evden hırsızlık olaylarında yüzde 3´lük bir azalma var, 115 sayısı bu sene 111´e düşmüş, otodan hırsızlık 62´den 53´e düşmüş ama en bariz azalmayı da bisiklet ve mobilette hırsızlığında görüyoruz. Burada da geçen yıl 196 olan hırsızlık sayısı  bu yıl itibariyle 93´e düşmüş, burada yüzde 53´lük bir azalma tedavül ediyor. Sözlerim başında da söylediğim gibi değerli Adıyaman halkının desteği bizim için her zaman değerli 155 Polis İmdat hattını en etkili şekilde kullanmalarını bizlere ulaşmalarını hasepten rica ediyoruz, yine görevini yapan arkadaşlarımızı kolaylıklarını gösterdiklerini zaten şahidiz. Bundan sonra da çalışmalarımız Adıyaman´ımızın huzuru güveni ve burada yaşayan insanların barış içerisinde yaşaması için en büyük katkıyı vatandaşımızdan bekleyerek bizde kendimize düşen asayiş ve güvenlik hizmetini çalışmalarını aralıksız devam edeceğiz" diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor