Aşı sırası gelen 65 yaş üstü vatandaşlara önemli çağrı:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşlara aşılama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir karar alan İlçe Sağlık Müdürlüğü, aşı sırası gelen 65 yaş üstü vatandaşlar için mobil ekipler oluşturdu. Sırası g

SAĞLIK 8.03.2021 15:23:03 0
Aşı sırası gelen 65 yaş üstü vatandaşlara önemli çağrı:

KÖYLERDE AŞI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre ?yüksek riskli iller? kategorisinde yer alan Adıyaman´da geçtiğimiz günlerde geniş kapsamlı bir koronavirüs toplantısı yapıldı. Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı çalışmaları da bir yandan devam ederken İlçe Sağlık Müdürlüğü randevuya ulaşamayan 65 üstü vatandaşlar için Türkiye´de tek olan bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında ilçe merkezinde alanlar belirlenerek aşı sırası gelen vatandaşların randevusuz bir şekilde aşı olabilmelerine imkan sağlandı.
Öte yandan, köylerdeki aşı çalışmalarının sona erdiği öğrenilirken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin bütün köyleri üç kez gezerek vatandaşların aşılama çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

HER GÜN BİR MAHALLEDE EKİPLER SAHADA

Hayata geçirilen uygulama ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İlçe Sağlık Müdür Vekili Doktor Abdurrahman Arpacı, uygulamanın Türkiye´de ilk ve tek olduğunu söyledi.
Uygulama sayesinde vatandaşların randevusuz olarak aşı olabileceğini aktaran Arpacı şunları söyledi; ?Türkiye´de ilk olarak böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Biz Besni´mizde aşı olamayan, randevuya ulaşamayan, bir şekilde gelemeyen vatandaşlarımız için bir uygulama başlattık. Uygulama sayesinde vatandaşlarımız randevusuz olarak aşı olabilecek.
Bunu 65 yaş üstü vatandaşlarımız için tanımladık. Her mahallemizde muhtarlarımızda görüştük ve aşı olmayan vatandaşlarımızı belirledik. Onları hem ikna etmek hem de aşı olmaları için çabaladık. Müdürlüğümüzce her mahallede bir yer belirledik. Belirli günlerde ve belirli saatlerde vatandaşlarımız oraya gelerek aşılarını olabilirler. Vatandaşlarımız bekliyoruz. Dediğim gibi bu şuan Türkiye´de tek olan bir uygulama, buradaki amacımız öncelikli, vatandaşlarımızın bir an önce aşılanmasını sağlamak.
Her gün 4 mobil ekibimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Bunun haricinde köylerimizde aşı çalışmalarını da tamamladık. Bizzat kendim 3 kez bütün köyleri gezdim ve oradaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılama çalışmalarını tamamladık. Şuan ilçe merkezinde çalışmalarımız devam ediyor? dedi.

Vatandaşların aşı olabilecekleri belirli tarih ve saatlerdeki alanlar ise şöyle; ?

-Dumlupınar Mahallesi / 9 Mart Salı saat 13.00 /Dumlupınar Taziye Evi

-Cirit Meydan Mahallesi /9 Mart Salı saat 09.30 / Çil Hacılar Taziye Evi

-Erdemoğlu Mahallesi/ 10 Mart Çarşamba saat 09.30  / Keçilipark

- 15 Temmuz Mahallesi / 10 Mart Çarşamba saat 13.00 / Tuğsuz Ali Ağa Okul Önü

-Yeni Besni Mahallesi / 11 Mart Perşembe saat 09.30 / Merinos Taziye Evi

-Ali Erdemoğlu Mahallesi / 11 Mart Perşembe saat 13.00 / 4.Etap TOKİ Parkı


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor