Aşure gününe yoğun ilgi

GÜNDEM 15.12.2012 11:19:34 0
Aşure gününe yoğun ilgi

 

Programa, Pazarcık, Köseceli ve Çakırhöyük Belediye başkanları, Adıyaman ve Besni Müftüleri, Alevi inanç önderleri Ali Büyükşahin dede, Mehmet Ali Tutal dede, Mahmut Dolaş dede, Mehmet Merdanoğlu dede, Cuma Pektaş dede, Üniversite öğretim üyeleri,  Sosyal Politikalar il Müdür Yardımcısı Mustafa Orhan, Adıyaman Alevi Kültür Derneği başkanı Rıza Tanrıverdi, Pazarcık Alevi Kültür Derneği başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci, Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Evi Derneği Başkanı  Dr. Oğuz Paköz, Eğitim BirSen Besni Şube başkanı Mahmut Akçaay, Beni Şöförler Cemiyeti Başkanı Abuzer Durmuş, Adana ilim vakfı, Gaziantep Tevhid vakfı, Kahramanmaraş İlim Hizmet Vakfı ile Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Besni, Araban ve çevre köylerden çok sayıda vatandaşların katılımı ile dağıtıldı. 

Katılımcılar bu aşure programının örnek bir uygulama olduğunu ifade ettiler. Organizasyon Komitesi adına bir konuşma yapan  Prof. Dr. Recep Gündoğan, “Ehli beyti sevmek dinimizin icabıdır. Ehli beytin birisi Muammed Mustafa (SAS) miras aldıkları 'dini mübini islamı ve ahlakı Kuraniyeyi yaymak'; diğeri 'Zulme karşı durmak' olmak  üzere  iki mühim vazifeyi asırlardır. Bugün ise çoğu evladı resul olan alevi ve sünni inanç önderlerinin  bu görevleri hakkıyla yerine getirdiler”şeklinde konuştu. Diğer konuşmacılar İl Müftsü Mehmet Ali Öztürkçü, Cuma Pektaş Dede ve Ali Büyükşahin Dede 'Mili birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi olan bu aşure gününün örnek bir uygulamadır ve yeni acılar ve hüzünler yaşamamak için birbirimize kenetlenmeye vesile olmuştur” dedi.

Her evden toplanan tenelerle pişirilen aşure aşı Besni Müftüsü  Hanifi Damar' ın duası ve Üryan Hızır Dede ocağından Ali Büyük Şahin Dedenin yönettiği Semah ve yaptığı niyazdan sonra katılımcılara dağıtıldı. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor