Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ATATÜRK SİLUETİ YENİ YERİNE TAŞINDI

Daha önce Besni Atatürkçü Derneği tarafından Besni-Gaziantep çıkışına konulan Atatürk siluetinin şehre daha görünür bir yere taşıma işlemi gerçekleşti. Besnili vatandaş Baykal Deniz´in girişimleriyle dikilen Türk Bayrağı direğinin yanına alınan siluetin d

GÜNDEM 8.05.2021 12:06:20 0
ATATÜRK SİLUETİ YENİ YERİNE TAŞINDI

2020 yılının Aralık ayında Besni Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Besni´nin Gaziantep çıkışına dikilen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Kocatepe siluetinin aradan geçen zaman içerisinde yeriyle ilgili birçok tepki oluştu. Hem Besni´den hem de yol güzergahından sağlıklı bir şekilde görülmeyişinin ardından ADD siluetin yerinin değiştirilmesine karar verdi.

Geçtiğimiz haftalarda Besnili vatandaş Baykal Deniz ve arkadaşlarının kendi imkanlarıyla Besni-Gaziantep çıkışına dikilen dev Türk Bayrağı direğinin yanına dikilmesi kararlaştırılan Atatürk siluetinin yeni yerine taşınması için mülkiyeti Paccılar ailesinde olan alan için görüşmeler başladı. Aileden olumlu yanıt alınmasının ardından siluetin taşınma işlemine başlandı.

Aradan geçen zaman içerisinde hava şartları nedeniyle hasar gören siluetin bakım ve onarım işlemlerinin masraflarını ise Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz karşıladı.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Kocatepe silueti, dev Türk Bayrağının yanına dikildi.

İmece usulü herkesin işbirliği içerisinde çalıştığı dikim aşaması Besnililerce takdir topladı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER