Atatürk ve bayrağımıza saldırıları kınıyoruz

GÜNDEM 18.10.2014 14:10:26 0
Atatürk ve bayrağımıza saldırıları kınıyoruz

Ulusların, milletlerin ve insan topluluklarının geleceklerini, kaderlerini belirleyen, tayin eden dahi insanlar çok ender çıkmaktadırlar.

Arap topraklarında vahşetin, zulmün ve kız çocuklarının diridiri toprağa gömüldüğü bir dönemde insanlığa doğruluk, hak ve hukuk açısından yol gösteren Hz. Muhammed o dönemlerde Medine beyannamesi ile bir arada barış içerisinde yaşama manifestosunu yayınlayarak dünyaya bir barış yolunu çizmişti.

Bizim açımızdan en önemli liderlerden biriside Mustafa Kemal Atatürk’tür oda vahşetin zulmün had safhaya vardırıldığı bir dönemde vatan topraklarının dış ve iç güçler tarafından istila edilerek yağmalanan bir coğrafyada insanlara yeni bir dünya düzeni kurarak herkesin barış içerisinde bir arada yaşayacağı bir yönetim bırakarak tüm dünyanın takdirini kazanmıştı.

Bu gün kendini kaybetmiş insan topluluklarının Türk bayraklarını yakarken Atatürk’ün büstlerini ve heykellerini yakıp yıkmaları hangi mantık ve hangi dille ifade edeceklerdir.

Bazılarının Atatürk düşmanlığı yaparak kendine yer edinme hevesleri ile insanları birbirine düşman etme sevdaları güderken bakın dünya liderleri ve dünya kamuoyu Atatürk için neler söylemişler :  

 O, olmasaydı modern Türkiye olmazdı. O'nun sayesinde Türkler, O'nun olağanüstü eserini izleyebilecekler ve zaten dünyaca pek yüksek olan onurlarını daha fazla yükseltebileceklerdir.

NyaDagligt Gazetesi, İsveç


 Atatürk, uluslararası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.

• UNESCO’nun Atatürk tanımı


 ...Çünkü kendisi tarihin şeklini değiştiren bir liderdir. Ama Atatürk'ün yaşamına ait en büyük anıt, hiçbir şekilde taştan ya da mermerden inşa edilemez. Kendisinin bıraktığı en büyük miras, Türkiye'nin canlı, laik demokrasisidir. Ve bu Meclis de bunun devamını sağlamaktadır bugün.

Barack Obama, ABD Başkanı


 Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O’nun tüm askerleri burada olsalardı teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir antlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.

AristideBriand, Fransa Başbakanı, 1921 meclis nutkundan


 Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultan’ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum

Vladimir İlyiç Lenin, Rusya


 O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.

Emanullah HAN, Afgan Kralı


 Atatürk, Türk milletinin ruhunda Türk bayrağı gibi dalgalanan bir baştı.

Daily Telegraph Gazetesi, İngiltere


 İngiltere önce, cesur ve asil bir düşman, sonra da sadık bir dost olarak tanıdığı büyük adamı selamlamaktadır.

Sunday Times Gazetesi, İngiltere

 

Kıymetli okurlar, herkesi aklıselim davranmaya davet ederek herkese selam ve saygılar sunuyorum.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor