Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ATATÜRK CADDESİNDE PARK YASAĞI BASLADI

.

GÜNDEM 2.01.2023 12:19:00 1
ATATÜRK CADDESİNDE  PARK YASAĞI BASLADI

Yıllardır Besni’nin kanayan yarası haline gelen Atatürk Caddesi üzerindeki trafik sorununa çözüm olması amacıyla yeni bir adım atıldı. Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan karar kapsamında Postane ve Çat Camii arasında araçlara park yasağı getirildi. Yine ağır tonajlı araçların ise belirli saatler arasında ana caddeye girmesi yasaklandı.

KARAR UYGULANMAYA BAŞLADI

Pek çok kez gazetemizin de gündeme getirdiği Atatürk Caddesindeki trafik sorunu, Besni’nin yıllardır kanayan yarası oldu. Özellikle birkaç yıl önce ana cadde üzerindeki orta refüjün kaldırılmasıyla daha da sıkıntılı bir hal alan Atatürk Caddesi, esnafların araçlarını sabahtan akşama kadar iş yerleri önüne park etmesi ve çift sıra parklarla şehre yakışmayan bir görüntü oluşturuyordu. Bu soruna çözüm olabilmek adına yetkililer tarafından yeni bir adım atıldı. Pazartesi itibariyle Postaneden Çat Camii mevkiine kadar 07:00 ile 19.00 saatleri arasında araçlara park yasağı getirildi. Ayrıca Ağır tonajlı araçlar gündüz 08.00 - 18.00 saatlerinde şehir merkezine giremeyecek.

TAKİPLER MOBESEYLE YAPILACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Emniyet Müdürü Muhammet Ergin; “Bu konuda bir dizi tedbir aldık. Özellikle Postane ve Çat Camisi arasında bulunan mevkiye park yasağı getiriyoruz. Vatandaşlarımız ilk 20 dakikasında araçlarının dörtlü sinyallerini yanık bırakarak park edebilecekler. Takipleri özellikle mobese kameraları üzerinden gerçekleştireceğiz. 20 dakikayı aşan araç parklarına trafik görevlilerimiz cezai işlem uygulayacak ve araçlar çekici ile çekilecek. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz. El birliği ile bu sorunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Vatandaşların mağdur olmaması için ilçenin değişik noktalarına uyarıcı levhalar asıldı. Özellikle esnaflarımıza bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtılacak” dedi.


Anahtar Kelimeler: ATATÜRK CADDESİNDE YASAĞI BASLADI
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER