Atatürksüz 23 Nisan!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 97. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Şehit Bekir Oruçtutan İlkokulundaki resmi törende okula Atatürk Posteri asılmaması Velilerin tepkisine neden oldu. Po

GÜNDEM 25.04.2017 12:22:12 0
Atatürksüz 23 Nisan!

Programda yazmasına rağmen

Atatürk posteri asılmadı 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve Çocuk Bayramının 97. Yıldönümü kutlamaları sırasında resmi törende Okula Türk Bayrağının yanına Atatürk Posteri asılmaması velilerin tepkisine neden oldu. Kutlama Programında açıkça yazmasına rağmen Atatürk posterinin asılmamasını veliler töreni terk ederek tepki gösterdi. Kutlamalar kapsamında Pazar günü ilk olarak Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Burada Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasının ardından program Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulunda devam etti. Resmi kutlama programına İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkul, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ali Bekar, Belediye Başkan Vekili Şehmus Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Müdürlerin Konuşmasında

Atatürk´ün adı yok 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kaymakam Ahmet Gencer, Garnizon Komutanı Hakan Yonarkul, Belediye Başkan Vekili Şehmus Yiğit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar velilerin ve öğrencilerin bayramını kutladı.  Daha sonra açılış konuşmasını yapan Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulu Müdürü Mükremin Özer tüm ecdadımızı sayıp saygıyla bahsederken, Bayramın ve ülkenin kurucusundan bahsetmemesi Törende bulunan velilerin tepkisine neden oldu.

Arkasından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar da konuşmasında Atatürk´ten bahsetmedi. Yazar, ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklarımıza armağan edilmiştir? derken kimin armağan ettiğinden bahsetmedi. 

Velilerden okul

Yönetimine tepki 

Çok sayıda veli bu duruma sessiz kalmayarak töreni terk ederken, CHP ilçe Başkanı Hakan Kılınç, kutlama Programında olmasına rağmen Atatürk posterini okula asmayan ve konuşmasında Atatürk´ün adını anmayan Müdürler için yetkilileri göreve çağırdı.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliği gereği Okullara Atatürk Posteri asılması gerektiğini ifade eden Hakan Kılınç, Atatürk Posteri Asmayan Okul Müdürlerine Sert tepki gösterdi. Kılınç, ?Bugün 23 Nisan Ülkemizin kurucusu olan Gazi M. Kemal Atatürk´ün tüm dünya çocuklarına Armağanı Olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Bugünün yarını yarının da umudu olan çocuklarımızın bayramında, Atatürk´e yapılan saygısızlığı kabul edemeyiz. Dünya da tek eğitim bayramının kutlandığı ve daima gururla övündüğümüz ilçemizde kutlanan 23 Nisan etkinliklerinde, Besni Protokolünün katıldığı Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulunda her zaman olduğu gibi yine Atatürk posterleri olmaması bizleri üzmüştür. Kutlama Programında talimat verilmesine rağmen okul müdürünün bu kurala uymaması art niyetli olduğunun göstergesidir. Bu durumun bir daha olmaması için yetkilileri göreve çağırıyorum." dedi. 


Anahtar Kelimeler: Atatürksüz Nisan

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor