Atlardan üretilen antikorlarda insanlı klinik çalışmalar başlıyor

Adıyaman´da, TÜBİTAK´ın desteklediği proje kapsamında 1 Nisan´da başlatılan serum ihracatı yapan Vetal A.Ş. laboratuarlarında ´Covidsera´ ismini verdikleri Kovid-19 serumu çalışmasında başvuru sürecinin devam ettiğini ve tesiste Faz-1 insan klinik çalışma

GÜNDEM 25.12.2020 10:21:51 0
Atlardan üretilen antikorlarda  insanlı klinik çalışmalar başlıyor

1 Nisan´da Vetal A.Ş. laboratuarlarında ´Covidsera´ ismini verdikleri Kovid-19 serumu çalışmasının başlamasıyla atlar, kendilerine enjekte edilen cansız Kovid-19 virüsünü 45 günlük süreçte antikora dönüşmüştü.

Adıyaman Üniversitesi akademisyenler tarafından yakından takip edilen yerli aşı çalışmada 2 tesis için insan deneylerine geçme yolunda gerekli olan güvenli üretim onayının verildi.

ABD ve Çin´in ardından 3. ülke konumunda olan Türkiye´de 2 tesis için insan deneylerine geçme yolunda gerekli olan güvenli üretim onayının verildiğini, 1 tesisin de başvuru sürecinin devam ettiği öğrenildi. Aşı geliştirmeyle ilgili 17 proje bulunurken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2 tesis için insan deneylerine geçme yolunda gerekli olan güvenli üretim onayının verildiğini, bir tesisin de başvuru sürecinin devam ettiğini belirtti.

Faz-1 insan klinik çalışmalarının başlayacağını duyuran Bakan Varank,"Tekirdağ ve Adıyaman´da bulunan bu tesislerde, adenovirüs ve inaktif aşı adayları dünya standartlarında üretilecek ve Faz-1 insan klinik çalışmalarına başlanacak. Diğer yenilikçi aşı adaylarının da en kısa zamanda faz çalışmalarını başlatmayı planlıyoruz. Yürüttüğümüz toplam aşı projesi sayısına göre ABD ve Çin´in ardından 3. ülke konumundayız? ifadelerini kullandı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor